Clasamentul, alcatuit pe un pluton de 191 de state, a fost prezentat de senatoarea PSD Adriana Ticau

Romania are un procent relativ mic de femei in functii politice inalte, clasandu-se pe locul al 75-lea din 191 de state in topul alcatuit, la inceputul acestui an, de catre Uniunea Interparlamentara. Senatorul PSD Adriana Ticau a declarat, ieri, ca doar 11 la suta dintre parlamentarii romani sunt femei. Astfel, din cei 469 de parlamentari, 51 sunt femei (38 deputati si 13 senatori). Desi procentul de femei-parlamentar a ramas practic acelasi cu cel din legislatura trecuta, a crescut ponderea in Senat a reprezentantelor sexului frumos, de la 6 la suta la 9,5 la suta. Partidul care a promovat cele mai multe femei in Senat si in Camera Deputatilor este, conform calculelor facute de catre Adriana Ticau, PSD, urmat de PD, PRM, PNL, PUR si UDMR. Senatoarea pesedista a prezentat aceasta statistica in cinstea zilei de 8 Martie, prilej cu care si-a felicitat colegele din Parlament.

Pentru a-si sustine declaratia politica, Adriana Ticau a adus o harta frumos colorata, pe care erau hasurate statele si ponderea femeilor in viata politica. Inaintea sedintei de plen, Adriana Ticau s-a straduit minute bune sa lipeasca harta pe un perete al Salii Omnia, sub tabela de vot. Si asta sub indrumarea atenta a senatorilor-barbati, care se opreau si ii cereau explicatii. Unii au intrebat-o clar daca are si un betisor cu care sa arate la harta, ca la scoala. Fireste ca nici unuia nu i-a trecut prin cap sa ii dea o mana de ajutor, salvarea venind, in cele din urma, de la o doamna din staff-ul tehnic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.