Sedinta Consiliului de Coordonare Parlamentara a Coalitiei, de la Camera Deputatilor, s-a transformat intr-o cearta in toata regula. Aliatii doreau sa ceara ieri, la Biroul Permanent, renuntarea la constituirea unei comisii de ancheta privind casa lui Basescu, pentru ca oricum exista actiune inaintata in justitie de PSD. Numai ca PUR, prin reprezentantii sai Daniela Popa si Bogdan Pascu, au fost de alta parere, cerind ca "oportunitatea sau neoportunitatea constituirii unei comisii de ancheta sa se decida in plen", adica tocmai ceea ce PD, PNL si UDMR doreau sa evite. Votul PUR era vital, intrucit in Biroul Permanent Alianta are un vot in plus, si anume tocmai pe cel al PUR. Iritat, liderul grupului PD, Cristian Radulescu, a acuzat PUR de atitudine incorecta. Suparati, umanistii s-au ridicat si au plecat. Pe post de pacificator, liberalul Eugen Nicolaescu a reusit sa impace partile beligerante.

In urma incidentului insa, Alianta nu a mai cerut in Biroul Permanent renuntarea la anchetarea lui Basescu, urmind sa mai discute intre ei. Au apelat in schimb la alta tactica, pentru a trage de timp: reprezentantii PNL si PD s-au certat ieri cu pesedistii cu privire la numarul de membri ai comisiei de ancheta. Reprezentantii Aliantei D.A. au propus ca aceasta comisie sa fie alcatuita din sapte membri, liderii PSD au propus 15 parlamentari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.