Greii PD de la Bucuresti au pus la cale un plan prin care organizatiile judetene sa dea raportul la centru. Propunerea va fi supusa miine votului Biroului Permanent National, cind ar urma sa fie cunoscuta si pozitia presedintelui interimar Emil Boc, in conditiile in care acesta nu se afla zi de zi in Bucuresti.

Ideea apartine departamentului de organizare al PD, compus din sefii de la unele organizatii de sector, Romeo Raicu si Silvian Ionescu, alaturi de vicepresedintele Cezar Preda si deputatul de Bucuresti Costica Canacheu. Emil Boc, presedinte interimar al PD, este pus in situatia de a lua act cu privire la initiativa colegilor sai abia miine, in cadrul Biroului Permanent National, care ar urma sa discute problema. Filialele PD sint scoase la raport inainte de Conventia Nationala din mai, cind vor fi alesi presedintele si noua conducere a partidului.

Incepind de vineri, daca propunerea va fi adoptata, cite cinci organizatii vor veni, in fiecare zi, la Bucuresti, prin reprezentantii lor, pentru a discuta cu conducerea, mai ales pe teme politice, dar si de administratie. Prima runda de discutii ar urma sa aiba loc vineri, simbata si duminica, organizatiile vizate initial fiind cele din judetele unde vor avea loc alegeri partiale pe 3 aprilie. Nu este clar cind se va prezenta la raport organizatia de Bucuresti, a carei conducere a fost preluata de vicepresedintele Adriean Videanu, dupa plecarea lui Vasile Blaga, cooptat initial in echipa de la Cotroceni. O programare clara pe judete ar urma sa apara dupa sedinta BPN de miine. La discutiile cu filialele ar urma sa fie invitati sa participe si presedintele si vicepresedintii, dar si ministrii, in masura in care doresc sa se implice.

Functionarea Aliantei, analizata judet cu judet

Discutiile vor viza, dupa cum a explicat deputatul democrat Romeo Raicu, un schimb de informatii legate de problemele pe care le au organizatiile in noua calitate a PD de partid aflat la putere, felul in care este perceputa guvernarea, felul in care functioneaza Alianta la nivel judetean. De asemenea, conform unui vicepresedinte democrat, ar urma sa se faca si un bilant din care sa rezulte citi membri noi s-au inscris in partid, dat fiind ca BPN a votat, la sugestia lui Basescu, imediat dupa plecarea acestuia, o decizie prin care a fost blocata timp de sase luni inscrierea in PD a persoanelor care au fost membri ai altor partide. Este de asteptat totodata ca, in urma discutiilor, liderii de la Bucuresti sa isi faca o idee mai clara despre masura in care organizatiile judetene sustin modificarea statutului si noua formula de conducere pe principiul unui nr. 1, unui nr. 2 si unui nr. 3.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.