Ziarul nostru a intrat in posesia unor e-mailuri din care rezulta ca activistii PNL primesc de la partid instructiuni de a "invada" forumurile ziarelor si ale televiziunilor, insotite de variante de mesaje ce trebuie postate. Initiativa a apartinut lui Liviu Jicman, presedintele Cluburilor Studentesti Liberale, care a cerut discretie totala. Mesajele cer implicarea liberalilor in toate dezbaterile politice din ultimele saptamini, de la cearta Basescu-Tariceanu la TVR pina la aminarea euroalegerilor. Pentru a fi verificati, activistii sint invitati sa comunice liderilor pseudonimele sub care "combat".

Cearta dintre Basescu si Tariceanu de la TVR, vizita presedintelui in Egipt, suspendarea sefului statului sau aminarea euroalegerilor: toate au primit raspunsul corect.

"Cotidianul" a intrat in posesia unor e-mailuri din care rezulta ca activistii PNL primesc de la structurile superioare de partid instructiuni de a fi mai activi pe forumurile ziarelor si ale televiziunilor, insotite de variante de mesaje sau raspunsuri ce trebuie date. Pentru a fi verificati, activistii sint invitati sa comunice liderilor pseudonimele sub care "combat" pe forumuri.

Disputa de la TVR a declansat strategia

Asemenea e-mailuri cu instructiuni au fost transmise de conducerea Cluburilor Studentesti Liberale (CSL), organizatie din cadrul Partidului National Liberal.

Pe 27 februarie, la citeva zile dupa ce presedintele Traian Basescu si premierul Tariceanu au avut o discutie aprinsa pe postul national de televiziune, iar Basescu declarase ulterior ca nu se va prezenta in fata Parlamentului pentru a raspunde acuzatiilor ce vizau suspendarea sa din functie, presedintele CSL, Liviu Jicman, le transmitea colegilor sai urmatorul e-mail de mobilizare: "Este o perioada de facto electorala, asa ca si noi trebuie sa ne mobilizam pe toate caile. Una dintre acestea este transmiterea unor mesaje favorabile PNL pe diversele forumuri ale ziarelor si la TV, unde «simpatizantii» altor partide sint mult mai prezenti actualmente. Acum va transmit pentru prima oara astfel de mesaje, probabil ca de azi voi mai apela la astfel de comunicari", spune Jicman in mesaj.

Variante de raspuns

Urmeaza apoi textele ce ar fi trebuit sa apara pe forumuri: "Absenta lui Traian Basescu demonstreaza ca acesta se teme sa participe la o dezbatere directa, se teme sa raspunda acuzatiilor PSD. Absenta lui Traian Basescu reprezinta o sfidare nepermisa a uneia dintre cele mai importante institutii democratice ale statului roman.

Absenta lui Traian Basescu reprezinta o dovada de lasitate nedemna de un presedinte jucator, nedemna de un om care sustine ca nu a gresit nimic". Un post-scriptum la mesaj precizeaza: "Confidentialitatea actualului mesaj o precizez explicit, daca mai era nevoie".

"Sa intram pe diverse forumuri"

Pe 28 februarie urmeaza un alt e-mail, cu indemnuri similare pentru a fi postate pe site-urile televiziunilor si ale ziarelor: "De cind a fost lansata tema suspendarii, Basescu se preocupa de toate temele sociale, economice si politice, doar-doar nu s-ar mai vorbi de suspendarea sa. Ca un adevarat erou national, Basescu vine si rezolva toate problemele tarii si mai are timp si pentru cele ale Egiptului si Europei".