Premierul le-a cerut ieri senatorilor sa adopte de urgenta legea ANI.

Cu doar citeva zile inaintea vizitei comisarului european pe Justitie, Franco Frattini, Tariceanu da semne ca a luat pe cont propriu problema adoptarii legii ANI. Dupa blocajul intervenit intre senatori si ministrul Justitiei, Monica Macovei, premierul a decis ieri sa se adreseze direct Camerei superioare, singura care mai poate salva legea ANI dupa modificarile radicale pe care le-au operat deputatii. Intrebat de ce nu a venit alaturi de ministrul Justitiei, Monica Macovei, premierul s-a multumit sa raspunda: "Este suficienta prezenta mea".

Mesaj impaciuitor

In discursul sau, Tariceanu a aratat ca procedura de adoptare a legii ANI trebuie urgentata, amintind ca Romania s-a angajat in relatia cu UE sa adopte acest act normativ ca un semnal clar de responsabilitate si vointa in combaterea coruptiei. Impulsul dat parlamentarilor a fost insa unul extrem de subtil. "Recunosc dreptul parlamentarilor de a interveni in procesul oricarei legi si mai recunosc si ca este o lege perfectibila", a declarat impaciuitor Tariceanu, care a insistat ca rolul Parlamentului este de a face legi bune. "Vedem cu totii cum legile si Constitutia sint interpretate, intoarse pe toate fetele, doar pentru a gasi portitele de scapare pentru a evita respectarea legii. Tocmai de aceea trebuie sa facem legi clare, care sa previna posibile abuzuri, inclusiv din partea unor demnitari", a spus Tariceanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.