Pe fondul amanarii alegerilor pentru Parlamentul European, Uniunea Populara Social Crestina l-a acuzat,ieri, pe premierul Tariceanu, de colaborare cu anumite grupuri de interese.
Potrivit secretarului general al UPSC, Adrian Vilau, decizia de amanare a alegerilor nu a fost luata de Calin Popescu Tariceanu, ci de "elitele criminalitati economice care il inconjoara". "Guvernarea Tariceanu nu are nici o legatura cu interesele Romaniei. Decizia de a amana europarlamentarele reprezinta o incalcare a unui angajament moral luat in fata partenerilor europeni dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Premierul vrea doar sa cumpere timp pentru a ramane in fruntea Guvernului, in folosul celor care il sustin, adica in folosul acelorasi oameni care l-au determinat sa nu renunte la demisie, in 2005", crede Vilau. In acest sens, vicepresedintele UPSC, Paul Sirbu, a argumentat pozitia lui Vilau, precizand ca primul ministru ar fi sustinut de Dinu Patriciu si de Dan Voiculescu care, prin intermediul spatiilor mass-media pe care le detin, il ataca constant pe presedintele Basescu. Totodata, Adrian Vilau este de parere ca premierul vrea sa-i convinga pe liberali sa voteze pentru suspendarea sefului statului, alaturi de PSD, PRM si PC. "Cu Voiculescu in fruntea comisiei de ancheta, PNL sprijina ideea suspendarii. Marioneta Tariceanu face jocurile unor interese oculte. Am ajuns, practic, la o guvernare condusa de o singura persoana. Cele doua argumente politice invocate de Calin Popescu Tariceanu pentru amanarea alegerilor sunt false. Presedintele a anuntat deja ca este dispus sa renunte la referendumul pentru introducerea votului uninominal, iar cei care invoca demersul PSD ca motiv pentru amanarea acestora sunt tocmai cei care l-au incurajat atat in subteran cat si la vedere, respectiv liderii PNL", a explicat secretarul general al UPSC.

De altfel, UPSC a lansat un apel catre institutiile statului, solicitand conducerii acestora sa ia masurile necesare pentru a impiedica interventia grupurilor de interese in interiorul acestora. "Lucrurile sunt impinse deliberat catre slabirea institutiilor cheie ale statului. Asistam la un atac furibund nu la adresa unor lideri sau a unor partide, ci la adresa unor institutii de baza, precum Presedintia, Justitia, Serviciile Secrete si chiar Parlamentul", a mentionat Paul Sirbu. Totodata, liderii UPSC au avertizat ca, in contextul actualei crize politice, exista riscul ca unii lideri democrati sa fie santajati de gruparile economice din jurul PSD, PNL si PC. "Ezitarile unor lideri democrati in a lua decizii radicale de impotrivire la initiativele lui Calin Popescu Tariceanu nu sunt intamplatoare, ci reprezinta tocmai dovada negocierilor intense care au loc in acest moment", a afirmat Adrian Vilau. UPSC a depus, ieri, la Biroul Electoral Central, cele peste 215.000 de semnaturi stranse in vederea inscrierii in cursa pentru europarlamentare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.