Exista o intelegere intre PNL si PSD? Basescu zice ca da. PSD neaga, insa asteapta sprijinul PNL pentru diverse actiuni. Prima pe lista: suspendarea presedintelui.

"PSD a cistigat din aminarea alegerilor suspendarea presedintelui Basescu. PNL va vota pentru suspendare." Declaratia ii apartine lui Adrian Severin, director al Institutului Social Democrat si unul dintre strategii partidului. Ea pare sa confirme informatiile (inclusiv cele furnizate de presedintele Basescu) referitoare la o intelegere politica intre PNL si PSD. Desigur, pesedistii neaga incheierea unei intelegeri cu parafa. Dar nu dezmint existenta unui "gentlemen’s agreement".

Ce cistiga pesedistii?

Suspendarea presedintelui Basescu este - in opinia directorului ISD - singurul "cistig" din relatia PSD-PNL. Severin considera ca nu exista nici macar o apropiere intre cele doua partide. "Nu este nevoie de o apropiere de PNL pentru a atinge obiective politice comune. Ca-n povestea cu cei doi chimisti care, fara sa se cunoasca, au descoperit aceeasi formula", declara Adrian Severin.

Si Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvint al PSD, neaga existenta unei intelegeri formale intre partidul sau si PNL. "Nu se pune problema de nici un fel de apropiere. Noi si PNL avem interese punctuale, dar ei sint de dreapta, iar noi de stinga. PNL poate sa voteze pentru suspendarea presedintelui Basescu. Constitutia e una pentru toti", declara Cristian Diaconescu.

Dincu: "E tactica, nu strategie"

Vasile Dincu, vicepresedinte PSD, vede mai multe cistiguri ale apropierii "conjuncturale" dintre PSD si PNL. El invoca "adoptarea cu usurinta de catre Parlament a unor legi marca PSD", "echilibrarea luptei dintre PD si PNL, prin slabirea PD", "reconfigurarea fortelor in Parlament".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.