Liderul PC, Dan Voiculescu a amenintat in numeroase randuri ca, in cazul in care premierul Tariceanu nu va prezenta pana astazi un Guvern minoritar PNL, atunci parlamentarii sai vor initia demersurile pentru depunerea unei motiuni de cenzura. Decizia a fost, de altfel, aprobata saptamana trecuta si de Biroul Politic al partidului. Potrivit purtatorului de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca, pozitia formatiunii pe care o prezinta nu s-a schimbat, in aceste zile urmand a avea loc consultari cu PSD si PRM pentru a discuta pe marginea acestui subiect. " Noi asteptam ca premierul sa prezinte formula unui Guvern cu adevarat restructurat, atat din punct de vedere tehnic, cat si politic. Din punct de vedere tehnic, este necesara reducerea substantiala a numarului de portofolii, mergand de la agentiile guvernamentale pana la ministere. Exista mai multe ministere care nu-si au rostul, deoarece nu mai au obiect de activitate", ne-a precizat Ciuca.

Acesta a recunoscut ca initierea unei motiuni de cenzura nu este o procedura atat de simpla, iar conservatorii nu au suficiente semnaturi pentru a declansa un astfel de demers. De altfel, in cadrul Biroului Politic de maine, conservatorii vor decide daca vor initia chiar din aceasta saptamana strangerea de semnaturi pentru o motiune de cenzura. "Termenul limita pe care l-am dat premierului este 12 martie (n.r. - astazi) . A doua zi dupa expirarea acestuia vom hotari demersurile pe care le vom urma", a opinat Ciuca. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu, a nuantat pozitia partidului pe care il reprezinta, solicitand iesirea PD de la guvernare, abia dupa acest gest PC fiind dispus sa discute despre sprijinirea Cabinetului si despre restructurarea Executivului. "PD s-a autoizolat pe scena politica. Nu au voie sa vorbeasca cu presa, cu adversarii sau aliatii politici. Ii poftim sa iasa de la guvernare! Atunci vom putea discuta de restructurarea si sustinerea Guvernului", a anuntat Codrin Stefanescu, secretar executiv adjunct al PC. In acelasi timp, PC ameninta ca daca PD "nu iese sau nu este dat afara de la guvernare" si daca premierul Tariceanu nu prezinta un Cabinet restructurat, atunci PC va sustine ideea unei motiuni de cenzura, un demers despre care a vorbit si PSD.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, ca ministrii PD trebuie sa se decida: ori sunt solidari cu Guvernul, ori trec in opozitie. Mentionam ca, intr-un interviu acordat "Cronicii Romane", vicepresedintele PD, Ioan Oltean, a ironizat amenintarile PC cu motiunea de cenzura. " Desi nu are nici macar a zecea parte din numarul de parlamentari care sa-i permita initierea acestui demers, PC face atata scandal incat ai impresia ca este vorba de un partid de anvergura. Deocamdata, ei sa treaca de 1% si apoi mai vedem daca ii bagam sau nu in seama", a precizat liderul democrat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.