Delegatia Permanenta a PNL a decis, sambata, suspendarea din partid, pentru o luna, a presedintelui organizatiei Gorj, acuzat ca a colectat bani de la institutiile
publice pentru campania electorala. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca Morega este suspendat, pentru o luna, timp in care secretarul general al partidului va verifica daca acuzatiile ce i-au fost aduse sunt intemeiate. Tariceanu a sustinut ca, daca se va adeveri ca a luat un singur leu de la institutiile descentralizate din judet, va propune excluderea lui din partid. Liderul PNL a spus ca acuzatiile care i-au fost aduse lui Morega denota un compotament politic incorect si imoral. Pe de alta parte, el a anuntat ca, la propunerea filialei Neamt, Delegatia Permanenta a decis suspendarea, pe un an, a primarului din Piatra Nemat, Gheorghe Stefan. Suspendarea lui Stefan survine in conditiile in care acesta a fost pus sa aleaga intre a ramane in PNL sau a-si da demisia pentru a merge la PLD. In pofida simpatiilor fata de PLD, liderul de la Neamt nu a demisionat din PNL pentru a nu-si pierde mandatul de primar, in conditiile legii.

In baza unei inregistrari difuzate de Realitatea TV, Dan Ilie Morega a fost acuzat ca a cerut sute de milioane de la institutiile descentralizate din judet, pentru PNL.

Stefan: "PNL s-a transformat in KGB si Gestapo"

Proaspat suspendat din PNL, primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a lansat, ieri, un atac dur la adresa conducerii centrale a partidului despre care spune ca s-a transformat in KGB si Gestapo, transmite corespondentul ROMPRES. In cadrul unei conferinte de presa, pe care a sustinut-o la sediul PLD, Gheorghe Stefan a declarat ca ‘’PSD este parfum fata de ce a ajuns, in acest moment, PNL’’. Primarul din Piatra Neamt a spus ca Statutul PNL a fost incalcat flagrant in momentul in care s-a decis suspendarea sa din partid, fiind de parere ca astfel i s-a intins o capcana pentru a se inscrie in PLD, cu riscul de a pierde mandatul de ales local. ‘’Am facut conferinta la PLD pentru ca, pentru mine, PNL este un capitol inchis, iar locul meu va fi aici. PNL este mai tare decat KGB, dictatura este in floare, iar sloganul "Dreptate si Adevar" nu isi mai are rostul aici. Este un Gestapo in PNL si asta va duce la caderea lui, exact ca PNTCD, iar mie imi pare rau’’, a mai declarat Gheorghe Stefan. El a precizat ca nu va contesta, la Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL, decizia de suspendare si faptul ca nu a fost exclus din partid, acuzand faptul ca nici macar nu a fost chemat sa se apere inainte, de a se lua aceasta hotarare.

Morega: "Nu am comis nicio ilegalitate"

Presedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a declarat, sambata, ca a strans cotizatii pentru partid de la membrii PNL, ‘’indiferent ca sunt membri ai Biroului politic judetean, directori de institutii deconcentrate sau presedinti’’. Morega a afirmat ca a discutat in modul cel mai serios cu cei care aveau restante la cotizatii, spunandu-le sa si le plateasca la fel ca orice membru de partid. ‘’Faptul ca eu am pronuntat numele unor institutii publice, in loc de numele persoanelor, este o greseala a mea, pe care o recunosc’’, a spus Morega.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.