Ecourile disputelor din PSD au ajuns pina la urechile mai-marilor din PES si Internationala Socialista.

Liderii Partidului Socialist European s-au aratat interesati, la intilnirile pe care le-au avut cu liderii PSD, de evolutiile disputelor din acest partid, sustin surse care au participat la discutii.

Vicepresedintele grupului socialist din Parlamentul European, Jan Marinus Wiersma, le-a sugerat lui Adrian Nastase si celorlalti lideri PSD sa dea un semnal de innoire si modernizare a conducerii partidului, cu atit mai mult cu cit deocamdata Ion Iliescu nu poate fi placat la revenirea pe prima pozitie. Se pare ca si liderii socialistilor europeni s-au impacat cu gindul ca Ion Iliescu va deveni presedintele PSD, insa dincolo de aceasta exceptie ei asteapta ca partidul sa continue proiectul de reforma.

Preocupat, Wiersma i-a intrebat pe liderii PSD daca exista riscul ca, in loc de doua delegatii social-democrate romanesti, in Parlamentul European sa ajunga trei. Politicianul olandez a fost linistit de Adrian Nastase, care i-a raspuns ca problema este in curs de rezolvare si ca au fost gasite solutii, sustin surse participante la discutii.

Adrian Nastase si Jan Marinus Wiersma, vicepresedinte al grupului socialist din Parlamentul European, au discutat despre posibilitatea ca presedintele PSD sa fie ales peste doi ani in urma unui referendum la care sa participe toti membrii partidului. Wiersma a precizat ca aceasta formula este destul de obisnuita in partidele socialiste europene si ca este aplicata chiar si de partidul socialist olandez, al carui membru este.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.