Lozinca lansata acum patru ani de Partidul Democrat, care isi scotea la atac "lupii tineri", inca functioneaza. Deputatii PD sunt lideri incontestabili in Parlament din punct de vedere al micimii varstei, avandu-i in echipa pe cel mai tanar ales, dar si pe cea mai tanara deputata dintre doamnele cu imunitate parlamentara.

La Camera Deputatilor se "intra" mai usor decat la Senat, deoarece varsta ceruta de Constitutie pentru cei care se vor deputati este de doar 23 de ani, pe cand la Senat e nevoie de macar 35 de ani impliniti. Pentru prima data, avem printre noii alesi un deputat de 23 de ani: democratul Cosmin Popp, care s-a nascut in iulie 1981. Chiar daca nu a intrat "din prima" in Parlament, Popp a batut toate recordurile de "tinerete" ale deputatilor. inlocuind-o pe Adriana Saftoiu, plecata consilier de stat la Cotroceni, Cosmin Popp a "intrat" in Legislativ direct din facultate. Nu a apucat sa isi dea nici macar examenul de licenta, care sa ii "incununeze" studiile la Facultatea de administratie publica din cadrul ASE Bucuresti.

"O sa imi dau licenta in iulie", ne-a spus deputatul, care e mandria grupei sale de la facultate. "Avem un deputat in banca", se amuza colegii sai de scoala la cursuri. Cosmin Popp se afla, de altfel, la debutul in campul muncii. "Trebuie sa imi aduc hartiile, sa imi fac cartea de munca", ne-a marturisit "bobocul" din Parlament, incantat ca primul sau serviciu este la Camera Deputatilor.

Ajuns deputat "cu intarziere", preluand mandatul dupa ce Adriana Saftoiu a plecat purtator de cuvant la Cotroceni, Popp a trebuit sa rabde un picut pana ce i-au fost livrate si dotarile de rigoare pentru un parlamentar: masina, telefon si altele asemenea. Mai mult, a avut de asteptat insa dupa Dacia SuperNova pe care o primeste la validare fiecare ales. Asa ca, vrand-nevrand, a venit cateva saptamani la Parlament cu autobuzul.

Cat priveste orientarea prin labirintul din Casa Poporului, "bobocul" nu a avut probleme, pentru ca a participat la sedintele de partid care s-au tinut acolo inainte ca el sa devina "locatar" cu acte in regula la Palatul Parlamentului. Proaspatul deputat Cosmin Popp este presedintele organizatiei de studenti a PD si este membru PD de la majorat. "Primirea mandatului de parlamentar a facut-o fericita pe prietena mea", ne-a marturisit deputatul, care se simtea un pic vinovat ca si-a cam neglijat iubita in campanie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.