Liberalul Morega, fruntas pe ramura la strans bani pentru partid

Un scandal politic de proportii s-a iscat ieri in PNL Gorj dupa ce o inregistrare audio a discutiilor din cadrul Biroului Politic al liberalilor locali a transpirat in presa. Inregistrarea lasa sa se inteleaga ca liderul PNL Gorj, "Eroul Muncii Socialiste" Dan Ilie Morega, cere colegilor liberali aflati in fruntea unor institutii descentralizate, bani pentru campania europarlamentara a PNL.

Sumele pe care Morega crede ca PNL le merita provin, potrivit inregistrarii, din bugetul acelor institutii. Fostul sef de cooperativa din Gorj a negat cu viteza luminii acuzatiile care i-au fost aduse perorand, in prima instanta, ca inregistrarea invocata de presa ar fi o facatura. "Nu am avut nici o intalnire cu oameni de la Electrica pentru bani pentru partid, pentru organizatia judeteana sau centrala. Inregistrarile pe care le aveti dumneavoastra sunt false sau probabil contrafacute", a declarat Dan Ilie Morega, citat de Realitatea TV.

Ulterior, Morega revine si sustine ca intalnirea a avut loc, dar ca nu solicitase bani din bugetul deconcentratelor, ci simpla cotizatie de partid. Potrivit unor surse liberale, la sedinta Biroului Politic al PNL Gorj au participat sefii unor institutii precum Autoritatea de Sanatate Publica (ASP), Directia Generala a Finantelor Publice, Garda Financiara, Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura, Directia Judeteana pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Casa de Asigurari de Sanatate sau Autoritatea Rutiera Romana. Aceeasi inregistrare lasa sa se inteleaga ca Morega l-a criticat pe medicul Glorin Mergea, directorul Spitalului Judetean Targu-Jiu, pentru ca n-a reusit sa adune 3000 de lei. De asemenea, l-a criticat si pe Aristica Morosanu, directorul ASP Gorj.

Tariceanu nu e la curent

Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca nu este la curent cu informatiile referitoare la sedinta condusa de Dan Ilie Morega. De asemenea, vicepresedintele liberal Ludovic Orban si-a manifestat suspiciunea privitoare la veridicitatea inregistrarii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.