Presedintele Uniunii Populare Social Crestine, Ioan Talpes a declarat, pentru Cronica Romana, ca, in cazul in care social-democratii si conservatorii se vor tine de cuvant si vor depune o motiune la adresa Executivului, votul sau va fi unul negativ.

Potrivit senatorului independent, propunerile venite, in ultima vreme, din partea opozitiei, nu fac altceva decat sa intareasca actuala criza politica. "Eu am votat si impotriva comisiei parlamentare de ancheta, iar acum opozitia nu mai stie ce sa faca, ca sa scape de formula pe care au propus-o. Am votat si impotriva motiunii la adresa Monicai Macovei, nu sunt de acord nici cu suspendarea lui Traian Basescu. Cred ca ar trebui sa se gandeasca cineva, cu seriozitate, la ce se intampla cu atatea motiuni, la respectarea Constitutiei. Mai intai sa vad textul motiunii, pentru ca nu voi sustine orice propunere", a explicat Ioan Talpes.

Cat despre o posibila restructurare a Guvernului, UPSC pledeaza pentru o formula europeana, in sensul ca fiecare minister ar trebui sa aiba un corespondent in Executivul European. "Guvernul pe care il avem acum este unul al tranzitiei, cu reminiscente comuniste. Romania are nevoie de un Guvern care trebuie gandit prin prisma interesului national, nu prin partidele politice care il compun. El trebuie sa fie mult redus, suplu si dimanic", a declarat, recent, secretarul general al Uniunii, Adrian Vilau, adaugand ca un Guvern minoritar PNL, nu ar fi o solutie.

De altfel, in cursul zilei de astazi, conducerea UPSC si liderii organizatiilor judetene se vor reuni la Sinaia, unde vor fi discutate aspecte legate de activitatea din teritoriu a partidului, precum si cele referitoare la alegerile pentru Parlamentul European. In acest sens, liderul UPSC a anuntat ca vor fi analizate listele pentru europarlamentare.

"Nu putem sa facem listele de la centru, de capul nostru. Asa cum am mai spus, partidul nostru functioneaza pe principiul subsidiaritatii. Daca gasim cel mai bun candidat la Timisoara, de exemplu, el va fi primul inscris pe lista", a spus Ioan Talpes.

Totodata, senatorul a tinut sa precizeze ca formatiunea pe care o conduce se bucura de o "surprinzatoare aderenta" in teritoriu. In cursul saptamanii trecute, liderii partidului au inaugurat sediile din Slatina si Craiova, unde au participat nu mai putin de 38 de organizatii locale. "Se pare ca toata aceasta criza care a lovit sistemul politic romanesc, este suficient de justificanta pentru foarte multi oameni care isi dau seama de faptul ca este nevoie sa se faca un altfel de politica", a aratat Taples.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.