Deputatii nu s-au inghesuit ieri la prima sedinta festiva organizata pentru sarbatorirea Zilei de 8 Martie. Sedinta la care au fost invitate persoane importante. Care si ele, insa, au lipsit. Printre absente s-au aflat sotia premierului, Ioana Tariceanu, si cea a presedintelui, Maria Basescu.

A existat un motiv "intemeiat" pentru lipsa domnilor parlamentari. Ziua Femeii a cazut tocmai intr-o joi, cand cei mai multi alesi se grabesc sa mearga spre casa. Deputatii care au venit, insa, au incercat sa gaseasca o definitie a femeii. Femeia este "cuprinsul necuprinsului", "intruchiparea dumnezeiasca", "femeia reprezinta toate visele noastre de zi si de noapte", a incercat conservatorul Nicolae Popa sa defineasca eternul feminin.

8 martie i-a facut pe parlamentarii scortosi sa ramana la fel, iar pe ceilalti sa isi dezvaluie slabiciunile pentru sexul frumos chiar de la tribuna Camerei Deputatilor.

"Femeia este cuprinsul necuprinsului", a rostit deputatul PC Nicolae Popa in fata tuturor doamnelor invitate in plen, dar si a celor aproximativ 50 de parlamentari care au aparut la sedinta. La randul sau, liberalul Mihai Malaimare l-a parafrazat pe Shakespeare, ca sa reuseasca o declaratie frumoasa: "Va rog sa imi permiteti sa va iubesc si sa tac".

Doamnele au oftat. Apoi au zambit, au primit florile cu gratie si s-au pupat cu domnii care le ofereau, pe rand, orhidee, frezii, trandafiri. Au vorbit si ele, dar despre cum o femeie nu trebuie sa o uite pe Ana Mesterului Manole si cum ar vrea ca deputatii sa le lase mereu sa fie majoritare in sala. Asta, in conditiile in care bancile erau ocupate mai ales de copiii de la centrele de plasament bucurestene si de invitatele "de onoare" la sedinta. Dintre acestea, au lipsit primele trecute pe lista, Ioana Tariceanu si Maria Basescu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu a primit zambete, dar a incasat si ironiile doamnelor parlamentare cand le-a oferit acestora flori. Totul, din cauza ca lumea l-a felicitat pe el pentru organizare si nu pe cea care s-a ocupat de drept de tot evenimentul, Minodora Cliveti, presedintele comisiei pentru egalitate de sanse.

Dar toate au trecut dupa ce Olteanu le-a tratat pe doamne cu un piscot si un pahar de sampanie, le-a zambit frumos si s-a pozat cu ele. Toate, mai putin Mona Musca, aflata cu o ultima ocazie in plen, dupa ce a demisionat cu o zi in urma. Mona Musca a primit rece floarea de la Olteanu, apoi a abandonat-o pe o banca si a plecat sa vorbeasca cu celelalte invitate. intre timp, liderul PSD Mircea Geaona isi primea partea lui de pupaturi, oferind flori dupa urmele lasate de Olteanu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.