Partidele din Alianta isi paseaza unul celuilalt responsabilitatea pentru abandonarea proiectului restructurarii de Guvern. Daca liberalii sustineau, marti, ca democratii nu vad utilitatea acestui demers, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat ieri ca Tariceanu nu si-a prezentat intentiile in aceasta chestiune.

"Nu am avut nicio discutie cu premierul vizavi de o structura a unui Guvern restructurat. Noi credem ca este firesc sa respectam premierul Romaniei. Domnia sa trebuie sa vina cu un punct de vedere pe care sa-l discutam", a declarat Blaga. In mod logic, unul dintre cei doi minte, deoarece premierul a spus despre restructurare ca "este o idee vehiculata de colegii din PD pentru ca ei aveau tot timpul darul sa scoata teme cu care sa atace primul-ministru sau Partidul National Liberal. Am avut recent o discutie cu ei si m-au intrebat: dar de ce e nevoie de restructurare? Cred ca au inteles si ei ca - din punct de vedere politic sau nici macar organizatoric - nu este necesara o restructurare la nivelul Guvernului".

Reactia intarziata a celor de la PD se explica doar prin lipsa interesului fata de restructurare. Un motiv mai solid de disputa in Alianta poate deveni subiectul alegerilor PE. Blaga a spus ca mesajul premierului prin care este conditionata organizarea alegerilor europarlamentare la 13 mai de renuntarea la cele doua preconizate referendumuri are "ceva nefiresc".

"Din moment ce exista disponibilitate pentru a nu fi afectata data de 13 mai de un referendum pentru votul uninominal, atunci nu se poate invoca neamanarea de catre PSD a celuilalt referendum, cand PSD nu doreste sub nicio forma alegeri", a spus ministrul de Interne. Acesta i-a cerut lui Tariceanu sa nu amane alegerile deoarece PSD nu va renunta la referendumul de demitere tocmai din frica fata de alegerile PE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.