Desi opozitia sustine amanarea alegerilor pentru Parlamentul European, data de 13 mai bate la usa nu numai pentru partidele parlamentare.

Vicepresedintele PNG-CD, deputatul Vlad Hogea a declarat, pentru Cronica Romana, ca procesul de stabilire a candidaturilor este in curs de definitizare, in conditiile in care lista cuprinde deja 13 membri ai partidului care viseaza la un post de parlamentar european.

Cap de afis este nimeni altul decat liderul PNG-CD, Gigi Becali, care si-a anuntat candidatura inca de la sfarsitul anului trecut, in cadrul intrunirii Consiliului National. Printre cei inscrisi deja in cursa se numara deputatul Hogea, prim-vicepresedintele Pompiliu Manea, vicepresedintele Narcis Godeanu. De altfel, Dan Pavel si actorul Ion Dichiseanu au fost deja confirmati pentru a candida la PE. Hogea se arata optimist in ceea ce priveste europrocentele, sustinand ca, dupa aceste alegeri, PNG-CD va sarbatori atingerea unui record de aproape 20 la suta.

"Nu am inchis inca listele, nu am stabilit nici ordinea candidatilor, insa primul nume va fi, cu siguranta, cel al presedintelui nostru. Alegerile pentru Parlamentul European sunt principalul nostru obiectiv in acest an, de aceea vom trimite in lupta doar candidati performanti, care au mari sanse de castig. Cred ca vom face o figuratie buna si ca vom reusi sa atingem un scor de 15, poate chiar 20 la suta, ceea ce ar insemna un record pentru PNG", a precizat Vlad Hogea.

In acest scop, deputatul PNG-CD pledeaza pentru alegerea candidatilor, si nu pentru numirea lor, afirmand ca "daca vom avea europarlamentari alesi, atunci putem spune ca am facut un pas decizional bun".

Potrivit lui Hogea, obtinerea unui scor bun pentru PE va inscrie PNG-CD in lista partidelor parlamentare autohtone. "Un procent mare va fi, cu siguranta, un balon de oxigen pentru viitoarele alegeri din cadrul Parlamentului Romaniei", crede Vlad Hogea. Argumentele acestuia se desprind din ultimele sondaje de opinie data publicitatii, sondaje in care PNG-CD si Gigi Becali au obtinut o crestere spectaculoasa, de aproximativ 17 procente.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.