Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, considera ca fosta sa colega de partid, Mona Musca, ar trebui anchetata de Parchet pentru fals in declaratii. si asta deoarece s-a dovedit ca a facut politie politica, desi Mona Musca a semnat, conform legii, o declaratie pe proprie raspundere conform careia nu a colaborat cu Securitatea ca politie politica.

"Conform legii, CNSAS trebuie sa sesizeze Parchetul General in cazul Mona Musca, care a savarsit infractiunea de fals si uz de fals. Parchetul ar trebui sa inceapa urmarirea penala si, daca va fi condamnata, Mona Musca isi va pierde mandatul de parlamentar", a declarat Olteanu. Totusi, presedintele Camerei a adaugat ca "trebuie sa fie verificata si declaratia Monei Musca de la inceputul mandatului, care este depusa in plic la CNSAS. Nu este exclus ca ea sa fi declarat, in 2004, ca a colaborat cu Securitatea".

Declaratia lui Olteanu vine dupa ce Curtea de Apel a batut in cuie verdictul CNSAS referitor la Mona Musca: a facut politie politica. Iar notele sale, semnate "Dana", au incalcat drepturile omului. Conform legii, pentru fals in declaratii pedeapsa poate fi inchisoare de la sase luni la 2 ani sau amenda penala.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.