Senatorii ii acuza pe colegii democrati ca nu trateaza corect prioritatile administrative ale Parlamentului.

"De fiecare data, prioritatile care erau pe Senat, erau trecute pe locul doi, rezolvandu-se cu prioritate problemele Camerei Deputatilor", s-a mai plans secretarul general al Senatului. Drept pentru care, in urma unei intalniri a liderilor de grupuri parlamentare din Senat, s-a ajuns la concluzia ca spatiile din Palatul Parlamentului care sunt alocate senatorilor ar trebui administrate de acestia si nu de catre deputati. O decizie in acest sens urmeaza sa fie luata luni, in cadrul sedintei Birourilor Permanente reunite.

"Sunt ferm convins ca luni se va transa problema, intrucat la Senat sunt patru presedinti de partid care in mod normal vor transmite si colegilor din Camera Deputatilor, membri ai Biroului Permanent, necesitatea si oportunitatea acestei separari", a declarat secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu.
Ordonator de credite pentru investitiile din Parlament este secretarul general al Camerei Deputatilor, desi, practic, lucrarile de investitii, in proportie de 80%, sunt pentru spatiile actuale ale Senatului.

De partea cealalta, deputatii considera drept "o discriminare si o restrictie" refuzul conducerii Senatului de a le permite accesul in parcarea acestei institutii. "Ni s-a parut un pic cam dura si cam neprincipiala aceasta abordare din partea unui functionar public", a spus secretarul Camerei Deputatilor, deputatul PSD Valeriu Zgonea. Disputa pe locurile de parcare din incinta Parlamentului dureaza de cateva luni, deputatii fiind nemultumiti ca nu pot parca in fata Senatului, desi senatorii pot parca in parcarile destinate deputatilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.