Senatorii au dezbatut, in hotote de ras, o initiativa legislativa a unui deputat UDMR care aducea modificari Legii privind circulatia pe drumurile publice. Antal Istvan a propus ca proprietarii animalelor de tractiune, de calarie sau ai turmelor de oi sa fie obligati sa curete, in maximum o ora, excrementele pe care necuvantatoarele le-ar lasa pe drum. Un alt text prevedea ca animalele de tractiune care circula pe drumurile publice sa fie obligate "sa poarte un dispozitiv special care preintampina imprastierea excrementelor pe partea carosabila".

Teodor Melescanu, presedintele de sedinta, a aratat ca textul a fost nefericit formulat, mentionand ca nu animalele pot sa fie obligate sa poarte sacul, ci responsabilitatea trebuie sa apartina proprietarilor. Senatorii au fost de acord, iar amendamentul a fost reformulat.

Dezbateri in hohote de ras

"Ce se intampla daca proprietarul turmei este in Senat, sa sustina un proiect de lege, iar animalele lui trec pe drum? Initiatorul proprietar de animale nu poate sa fie pe sosea in decurs de o ora si sa stie ca animalul lui a facut ceva si sa curete soseaua", a spus Gheorghe Funar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.