Curtea Constitutionala a deschis, luni seara, „poarta“ demiterii facile a sefului statului. Decizia finala apartine Parlamentului.

''Curtea nu exclude posibilitatea ca legiuitorul sa opteze pentru o majoritate de voturi relativa pentru demiterea presedintelui Romaniei...". Aceasta fraza din finalul motivatiei Curtii Constitutionale referitoare la decizia de neconstitutionalitate a proiectului privind modificarea legii referendumului usureaza procedura de demitere a sefului statului. Concret, nu va mai fi nevoie de 9 milioane de voturi pentru demitere, ci de 4,6 milioane.

Amenintarea opozitiei

Proiectul de modificare a legii referendumului trebuie sa reintre in procedurile parlamentare, pentru a fi pus in acord cu decizia Curtii Constitutionale. Cu aceasta ocazie, reprezentantii PSD, PRM si ai PC cu siguranta vor modifica prevederile referitoare la numarul de voturi necesare pentru demiterea presedintelui Romaniei. "PSD va propune revenirea la o majoritate simpla, calculata din numarul celor care se prezinta la urne", ne-a declarat vicepresedintele Camerei, deputatul PSD Eugen Nicolicea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.