Guvernul a stabilit, printr-o hotarare, calendarul alegerilor locale partiale din data de 3 aprilie, campania electorala urmand sa inceapa in data de 18 martie si sa se incheie in 2 aprilie, la ora 7.00. Potrivit Hotararii de Guvern, se vor organiza alegeri in 19 unitati teritorial-administrative. In noua localitati vor fi alegeri pentru primari si Consilii locale, in sapte- doar pentru primari, aici fiind inclus si edilul-sef al Capitalei, iar in doua localitati vor fi alegeri numai pentru Consiliile locale. Pregatirea scrutinului va incepe inca din aceasta saptamana, cu organizarea circumscriptiilor si a birourilor electorale. De asemenea, urmeaza sa se definitiveze modelele de liste electorale permanente si suplimentare si sa se desemneze presedintii birourilor electorale.

In cursul saptamanii viitoare, vor fi completate birourile electorale si va fi comunicat numarul de alegatori rezultat din listele electorale permanente. Persoanele interesate vor formula eventuale contestatii privind membrii circumscriptiilor si birourilor electorale. Aceste contestatii vor fi solutionate tot saptamana viitoare.

Partidele politice, aliantele politice si aliantele electorale vor transmite la birourile electorale de circumscriptie semnele electorale. In 17 martie se vor stabili locurile speciale pentru afisajul electoral, iar 18 martie este data-limita pentru depunerea candidaturilor, precum si data inceperii campaniei. Candidaturile acceptate vor fi afisate in data de 19 martie de catre birourile electorale.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.