Desi dezbaterile din Comisia parlamentara speciala pentru verificarea acuzatiilor aduse sefului statului au fost anuntate ca fiind publice, ieri, presa nu a avut acces la lucrari. Presedintele comisiei, conservatorul Dan Voiculescu, a precizat inainte de inceperea lucrarilor ca prezenta cameramanilor si a reflectoarelor televiziunilor nu asigura regimul normal de lucru al unei sedinte care urma sa dezbata aspecte procedurale.

Usile pentru presa au fost deci inchise, desi, cu doar 15 minute inainte de sedinta, Biroul de presa al Camerei Deputatilor a transmis prin SMS ca accesul media este liber. Ziaristilor li s-a promis insa ca viitoarele sedinte vor fi publice.

Seres si Vosganian, primii audiati

Comisia "Felix" a decis ieri ca fostul si actualul ministru al Economiei, Codrut Seres si Varujan Vosganian, sa fie primii audiati in sedinta de miine. Tot miine mai sint chemati la audieri fostul ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre si seful Administratiei Prezidentiale. Numai ca la Cotroceni nu exista, nici de fapt, nici de drept, un sef al Administratiei Prezidentiale.

Functia, mai mult onorifica, nu a mai fost ocupata de nimeni, in actualul mandat al lui Traian Basescu, dupa plecarea lui Vasile Blaga pe post de ministru al Adminstratiei si Internelor din cel de consilier prezidential pentru securitate nationala. Pentru lunea viitoare sint chemati la audieri Elena Udrea si directorul SRI, George Maior. Nu se stie, la ora actuala, daca va fi invitat la audieri si presedintele Traian Basescu. Conform Regulamentului celor doua Camere, presedintele Romaniei nu este obligat sa dea curs invitatiei.