Cu doar cateva ore inaintea alegerilor pentru PSD Bucuresti, care s-au desfasurat aseara la Romexpo, vicepresedintele TSD, Robert Negoita, unul dintre contracandidatii lui Marian Vanghelie la presedintia celei mai mari filiale a social-democratilor, s-a retras din cursa, acuzandu-l pe Vanghelie ca a pregatit, in cele mai mici detalii, fraudarea alegerilor.

In context, acesta a declarat ca refuza sa participe la "scenariul orchestrat de primarul de la sectorul cinci si apropiatii sai" si i-a cerut liderului Mircea Geoana sa invalideze rezultatele, previzibile de altfel, ale Conferintei Municipale, organizata, printr-o stranie coincidenta, chiar in ziua de nastere a lui Marian Vanghelie. La multi ani si la mai mare!

In ciuda avertismentelor liderului PSD, Mircea Geoana care a cerut ca alegerile pentru sefia social-democratilor bucuresteni care s-au desfasurat aseara , incepand cu ora 18.00 la Romexpo, sa fie organizate "ireprosabil, democratic si colegial", chiar in ziua desfasurarii acestora, tensiunile au atins cote alarmante.

Unul dintre candidati, si anume vicepresedintele TSD Bucuresti, Robert Negoita, s-a retras din cursa, acuzand jocurile de culise. In opinia acestuia, Marian Vanghelie, a adus pe liste delegati suplimentari la conferinta municipala la care a avut loc alegerea unui nou presedinte al organizatiei.

"Marian Vanghelie are probleme cu limba romana si am constatat ca are probleme si cu matematica. Din punctul lui de vedere, matematica este o stiinta relativa. Din calculele noastre, reiese ca ar trebui sa fie prezenti la conferinta 800 de delegati de la cele sase sectoare, iar din calculele lui Marian Vanghelie reiese ca vor fi prezenti in jur de 1.300. Le-am cerut sa ne spuna cum au ajuns la aceasta cifra, nu au vrut sa ne comunice nimic, am cerut lista cu delegati, nu ni s-a dat nimic", a acuzat Negoita.
Marele favorit al acestor alegeri, Marian Vanghelie va trebui sa convoace astazi, in cazul in care ar fi fost ales, Consiliul filialei PSD Bucuresti, prilej cu care, potrivit procedurii, va trebui sa fie ales un nou presedinte executiv.

Surse din partid sustin ca singurul candidat la functia de presedinte executiv al PSD Bucuresti pana la aceasta ora este primarul sectorului 2, Neculai Ontanu. In contextul pregatirii alegerilor pentru organizatia PSD Bucuresti, Ion Iliescu s-a pronuntat cu privire la unul dintre candidati, Marian Vanghelie, despre care a afirmat ca, in masura in care acesta va fi ales, va completa conducerea cu oameni capabili, inclusiv cu persoane cu pregatire intelectuala.

Presedintele de onoare al PSD a continuat afirmand ca acesta este de fapt "handicapul" lui Vanghelie, si anume ca nu a reusit sa-si completeze studiile. La randul sau, liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a precizat ca discutiile cu conducerea partidului au fost "constructive" si s-a vorbit despre forma de organizare a conferintei.

"Nu exista tensiuni intre candidati, este foarte bine ca sunt multi candidati, este o competitie deschisa", a apreciat Vanghelie, care nu s-a pronuntat asupra profilului presedintelui organizatiei PSD Bucuresti. "Nu cred ca sunt jocuri de culise, cred ca sunt niste copilarii din partea noastra ca si membri de partid", a continuat Vanghelie, care a adaugat ca el personal se pregateste permanent pentru aceasta functie.

"Toti contracandidatii sunt foarte buni", a apreciat liderul PSD Bucuresti. Pentru presedintia PSD Bucuresti au mai ramas in cursa cinci candidati - Dorin Daianu, Necolae Pandele si Nicolae Pupaza, Petre Terzi si Marian Vanghelie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.