Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu au stat ieri unul langa celalat pentru prima data de la momentul in care s-au acuzat reciproc de minciuna. Cei doi au fost prezenti la bilantul Ministerului Afacerilor Interne. Nu si-au vorbit, nu s-au privit. Premierul si-a facut de lucru, s-a jucat cu ochelarii sau a ascultat cu bratele incrucisate la piept. Presedintele s-a uitat permanent intr-un punct fix. Cand Tariceanu a vorbit, seful statului a citit un material pe care il avea pe masa. Ignorare totala. Cel putin asta s-a inteles din atitudinea publica a presedintelui si premierului.

O saptamana. Atat a trecut de cand presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu s-au acuzat reciproc de minciuna. si nu oricum si oriunde, ci in direct la postul public de televiziune. Dupa momentul de sinceritate de martea trecuta, ieri a avut loc prima intalnire intre cei doi. Ocazia a fost data de bilantul Ministerului Afacerilor Interne. Basescu si Tariceanu au stat umar la umar. S-au comportat insa ca doi soti aflati la tribunal, in plin proces de divort.

Nu si-au vorbit, nu s-au privit. Premierul si-a facut de lucru, s-a cautat prin buzunare, s-a jucat cu ochelarii, a notat cateva randuri pe o coala de hartie sau a ascultat cu bratele incrucisate la piept. Presedintele s-a uitat permanent intr-un punct fix, in fata, ganditor. Cand Tariceanu a vorbit, seful statului a citit un material pe care il avea pe masa.

Traian Basescu a stat intre premierul Tariceanu si ministrul de interne, Vasile Blaga. Basescu i-a soptit ceva ministrului Blaga. Imediat dupa aceea, ministrul i-a spus ceva premierului prin spatele presedintelui. Dupa sedinta, presedintele si premierul au parasit sala fara sa se salute. Ignorare totala. Criza de comunicare. Cel putin asta s-a inteles din atitudinea publica a presedintelui si premierului. Aceasta, cu toate ca, inainte sa intre in sala de sedinta, presedintele, premierul si ministrul administratiei si internelor au stat putine minute in cabinetul lui Vasile Blaga.