Dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, PRM a tras semnalul de alarma privind inutilitatea constituirii unei comisii de ancheta, social-democratii au anuntat, ieri, ca isi vor abandona propria propunere, motivand ca PSD crede in demersul sau si nu mai vede necesitatea unei astfel de comisii.

"Daca vor exista propuneri in acest sens din partea altor partide, pozitia noastra este de a spijini o asemenea activitate. Nu consideram ca trebuie sa interferam in decizia suverana a Parlamentului cu privire la nevoia eventuala a unei comisii parlamentare de ancheta. Poate cei de la PD vor propune infiintarea acestei comisii, ca sa inteleaga unde a incalcat presedintele Constitutia", a declarat Mircea Geoana.

In acest sens, liderul social-democrat a tinut sa precizeze ca "demersul PSD este acela de a-l suspenda pe seful statului in baza documentului care contine cele 27 capete de acuzare. Sunt sigur ca magistratii Curtii Constitutionale vor gasi macar cateva fapte de care se face vinovat Traian Basescu". Totodata, Ponta a argumentat ca, in cele din urma, daca aceasta comisie va fi infiintata, activitatea acesteia "nu trebuie sa prelungeasca procesul de suspendare mai mult de doua saptamani, pentru ca punctul nostru de vedere este ca acuzatiile aduse in document presedintelui trebuie sa se deruleze intr-o procedura normala, iar oamenii sa se pronunte asupra acestui lucru", a explicat vicepresedintele PSD.

Totodata, Partidul Social Democrat a anuntat ca va sustine, joi, in Parlament, necesitatea adoptarii proiectului legislativ privind votul uninominal. Desi social-democratii au propus, deja, propriul proiect de lege, acestia au declarat ca orice varianta imbunatatita, venita din partea oricarui partid, este binevenita. "Normal ar fi sa reusim sa adoptam cat mai rapid o lege privind votul uninominal in Parlament, si, cand mergem la referendum, oamenii sa stie foarte clar daca sunt de acord sau nu cu legea respectiva", a spus vicepresedintele PSD,Victor Ponta, la finalul sedintei Biroului Permanent de ieri.

De altfel, pozitia PSD a fost confirmata si de liderul partidului, Mircea Geoana, care a amintit ca formatiunea pe care o conduce a strans deja 600.000 de semnaturi pentru sustinerea acestui proiect de lege. "Presedintele foloseste o diversiune, deoarece vorbeste despre referendumul pentru votul uninominal pentru a duce o campanie de imagine. Este, de fapt, o campanie pentru Partidul Democrat, pentru ca Traian Basescu nu crede in votul uninominal. Dupa cum sustinem noi de multa vreme, Basescu este principalul agent electoral al PD", crede Geoana.

Referitor la recenta propunere a conservatorilor, PSD neaga ca ar sustine o motiune de cenzura la adresa Guvernului. "Nu credem ca este important sa-i dam indicatii premierului ce fel de structura de guvern sau ce alte lucruri are de facut, dar, pentru noi este extrem de clar ca un guvern al Aliantei nu mai are ce cauta la conducerea Romaniei", a reamintit Mircea Geoana. Liderul PSD a adaugat ca un eventual sprijin al PSD pentru un Guvern restructurat va fi legat de cateva teme sociale si initiative pe care PSD le considera vitale, intre acestea fiind problema chiriasilor, a agriculturii, a pensionarilor si o strategie post-aderare reala care sa tina cont de actuala situatie politica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.