Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a cerut scuze, in nume personal, fata de telespectatorii postului public TV pentru "spectacolul jenant" oferit, marti seara, in dialogul cu presedintele Traian Basescu, avertizind insa ca perioada in care a acceptat atacurile sefului statului a trecut.

"A trecut perioada cind am acceptat atacuri din partea presedintelui, crezind ca, neraspunzind, fac bine ca nu inflamez anumite subiecte. Am constatat, din pacate, ca presedintele continua cu aceasta practica si am dat o replica, insa in acelasi timp spun clar ca imi dau seama ca am oferit un spectacol jenant telespectatorilor postului public de televiziune si, pentru acest lucru, eu personal ma simt obligat sa-mi cer scuze. Cred ca un prim-ministru al Romaniei - vorbesc cel putin in numele meu si ii las pe ceilalti sa judece in legatura cu celelalte persoane - trebuia sa aiba o alta conduita", a spus Tariceanu.

"Mi-a fost dat sa traiesc un moment pe care nu mi l-as fi imaginat vreodata in visele cele mai complicate. Cred ca ce s-a intimplat la TVR, marti seara, este un unicat, nu numai in Romania, dar probabil in toata Europa. Un unicat care nu ne face cinste", a spus Tariceanu. El a dat asigurari ca nu se va mai lasa antrenat de presedinte in asemenea dispute, dar a avertizat in acelasi timp ca nu va ezita sa apere institutiile statului de-a lungul mandatului de prim-ministru.