Senatorul considera ca in judetele Harghita, Covasna si Mures este nevoie de militari antrenati pentru lupte cu teroristii. Funar a mai mentionat ca a sesizat organele de cercetare penala cu privire la lipsa de interventie a sefilor Politiei si Jandarmeriei, dar si a conducerii Ministerului Administratiei si Internelor, in cazul organizarii referendumului pentru autonomia din secuime.

Secretarul general al PRM, senatorul clujean Gheorghe Funar, a anuntat, ieri, la Cluj, ca partidul sau va depune, luni, la Parlament o solicitare prin care trupele romanesti aflate in Irak si Afganistan sa fie dislocate in Secuime pentru mentinerea ordinii publice, transmite corespondentul NewsIn. Senatorul considera ca in judetele Harghita, Covasna si Mures este nevoie de militari antrenati pentru lupte cu teroristii.

"Situatia din Secuime impune un asemenea demers si se va termina astfel cu pretentiile iredentistilor care vor autonomie teritoriala", a afirmat senatorul PRM, care considera ca este nevoie si de interventia CSAT in vederea restabilirii ordinii constitutionale in zona. Funar a mai mentionat ca a sesizat organele de cercetare penala cu privire la lipsa de interventie a sefilor Politiei si Jandarmeriei, dar si a conducerii Ministerului Administratiei si Internelor, in cazul organizarii referendumului pentru autonomia din secuime.