Colaborarea dintre proaspatul infiintat Partid Liberal Democrat si PD a inceput inca dinainte ca formatiunea politica a lui Theodor Stolojan sa fie inregistrata la Tribunalul Bucuresti.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, s-a dat peste cap si a facut tot ceea ce i-a stat in putinta pentru a pune un sediu la dispozitia PLD. Pentru edilul-sef al Bucurestiului nu a contat lipsa acuta de spatii sau de locuinte din Capitala. Nu a contat nici ca in momentul in care a decis repartizarea unui spatiu in care sa functioneze sediul central al partidului lui Stolojan, Videanu a comis o ilegalitate.

Asta intrucat la data la care a primit spatiul din partea primariei, Partidul Liberal Democrat nu era inregistrat ca formatiune politica. Iar legea prevede clar faptul ca pentru a primi un spatiu, partidul politic in cauza trebuie sa fie inregistrat. Tinand cont de toate aceste aspecte, putem spune ca Adriean Videanu a oferit un sediu unui partid fantoma. Pe de alta parte, interesant este ca atunci cand a primit spatiul din partea primariei, PLD avea deja un sediu central.

Theodor Stolojan ar trebui sa-i multumesca pentru sediul primit nu doar lui Adriean Videanu. Ci si directoarei Administratiei Fondului Imobiliar, Luminita Mihutu. Un personaj care este angajatul unuia dintre patronii clubului Dinamo, Vasile Turcu. Om de afaceri care, coincidenta, detine o societate ce are mai multe obiecte de activitate printre care si constructii de cladiri si lucrari de geniu civil.

La mijlocul lunii ianuarie primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a aprobat o cerere a Partidului Liberal Democrat de repartizare a unui spatiu. Locatia oferita prin rezolutie de edilul sef al Bucurestiului se situa initial la adresa Calea Victoriei nr. 124. Dupa ce a fost semnata de Adriean Videanu, solicitarea partidului lui Stolojan si-a urmat cursul normal.

Astfel, cererea a ajuns pe masa directorului Administratiei Fondului Imobiliar (AFI), Luminita Mihutu. Care, dupa o simpla verificare, l-a informat pe edilul sef Videanu ca la adresa respectiva - Calea Victoriei nr. 124 - nu are nici un spatiu disponibil. Luminita Mihutu i-a transmis insa primarului general al Capitalei ca exista totusi un spatiu liber. Tot pe Calea Victoriei, dar la nr. 126. Astfel, de comun acord cu Adriean Videanu, directorul Administratiei Fondului Imobiliar, institutie aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a modificat numarul imobiliului Partidului Liberal Democrat fiindu-i repartizat un sediu pe Calea Victoriei nr. 126 in loc de Calea Victoriei nr. 124.

Prin aprobarea repartitiei unui sediu Partidului Liberal Democrat, Adriean Videanu a comis o ilegalitate. Asta intrucat in momentul in care i-a oferit PLD-ului un spatiu in buricul Capitalei, partidul lui "draga Stolo" nu fusese inca inregistrat ca formatiune politica la Tribunalul Bucuresti. Democratul Adriean Videanu a semnat cererea PLD de repartizare a unui spatiu la mijlocul lunii ianuarie. Or, "partidul prezidential" a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti abia la data de 29 ianuarie. Deci, dupa doua saptamani.

Renovare rapida

La parterul imobilului Calea Victoriei nr. 126 functioneaza, de ani de zile, libraria "Minerva" si Teatrul Act. De asemenea, in aceeasi cladire, la etajul doi, functioneaza si sediul social al societatii "Comproiect" SA. In tot imobilul exista mai multe apartamente libere care insa necesita investitii pentru a deveni functionale.

La scurt timp dupa repartizarea spatiului, au fost demarate lucrarile de renovare si modernizare. Reporterii ZIUA s-au deplasat la fata locului pentru a vedea in ce stadiu se afla lucrarile. Spre stupoarea noastra nu am gasit decat un singur muncitor.

Acesta ne-a declarat ca lucrarile de renovare au inceput in urma cu aproximativ o luna. Nu a putut insa sa ne spuna cine este beneficiarul lor.

Cert este ca sediul central al partidului condus de fostul consilier prezidential Theodor Stolojan va functiona, cel putin pentru inceput, intr-unul dintre vastele apartamente de la etajul trei al cladirii situate pe Calea Victoriei nr. 126. Un spatiu suficient de mare pentru Partidul Liberal Democrat, cunoscut si sub denumirea de "partidul prezidential".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.