Democratii si-au stabilit bugetul preliminar necesar campaniei electorale pentru Parlamentul European. Surse din conducerea PD sustin ca fiecare filiala va trebui sa verse la bugetul partidului suma de 400 de milioane de lei vechi.

Contributia va fi platita in doua transe de cite 200 de milioane, prima transa fiind deja incasata. Potrivit surselor, contributia provine din cotizatiile adunate de filiale de la membrii PD din teritoriu si nu cuprinde donatiile personale venite de la colaboratori, simpatizanti sau de la membrii mai largi la punga. De la plata contributiei sint scutite filialele Harghita si Covasna, care vor fi subventionate de la bugetul national al PD. Asta inseamna ca la o prima evaluare democratii vor avea la dispozitie 16 miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 500.000 de euro.

Training european

Zilele acestea au venit in Romania sefii de campanie ai PPE din 11 tari europene pentru a-si antrena partenerii de la PD, UDMR si PNTCD pentru euroalegerile din 13 mai. Intrunirea organizata de europarlamentarii PD a avut loc la Sinaia si s-a desfasurat intre 21 si 23 februarie.