Alianta PNL-PD a pierdut in ultimele trei luni aproximativ cinci procente, ajungand la 41%, iar presedintele Traian Basescu a scazut de la 57% la 49%, releva un sondaj INSOMAR realizat in perioada 15-20 februarie 2007.
Conform cercetarii, daca "duminica viitoare" ar avea loc alegeri parlamentare, Alianta ar obtine 41% (fata de 46% cat avea in noiembrie 2006), PSD - 21,3%, PNG - 11,5%, PRM - 8,5%, UDMR - 7%, PC si PLD - cate 3% fiecare. Presedintele Traian Basescu conduce, in continuare, in topul increderii in personalitatile politice, insa a pierdut semnificativ procente de la precedenta masurare, avand in acest moment 49%, cota de incredere, fata de 57%, obtinuta in noiembrie 2006. Basescu este urmat de Stolojan, care prezinta aceeasi tendinta descendenta. Stolojan (43% in noiembrie fata de 35% in februarie) s-a apropiat de scorul obtinut de Gigi Becali (34%). Cu procente sub 35% sunt cotati Mircea Geoana, Emil Boc, Calin Popescu-Tariceanu, Corneliu Vadim Tudor, Cozmin Gusa, Dan Voiculescu, Petre Roman si Marko Bela.

Sondajul releva ca suspendarea presedintelui Traian Basescu nu este agreata de majoritatea (53%) celor intervievati. Potrivit rezultatelor, suspendarea este dorita de 23 % din cei chestionati, in timp ce 15 % se declara dezinteresati de acest subiect.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.