Valeriu Stoica, unul dintre liderii PLD, a lansat, ieri, un nou atac la adresa PNL si a guvernului, despre care a spus ca, in loc sa-si asume situatia politica actuala, prefera sa faca aranjamente oculte cu PSD, PRM si PC.
Intr-o conferinta de presa, Stoica a afirmat ca un guvern, atunci cand nu mai are sustinere parlamentara in una din Camerele legislativului, fie demisioneaza si realizeaza o alta majoritate parlamentara, fie organizeaza alegeri anticipate. "La noi a fost dizolvata granita dintre Putere si Opozitie, lucru periculos pentru ca procedura democratica nu se poate desfasura decat daca exista o granita bine conturata intre Putere si Opozitie.

Desi Cabinetul Tariceanu nu mai are sustinerea politica in Senat, s-au creat tot felul de coalitii oculte cu opozitia. Este ca si cand o echipa de fotbal joaca in teren avand si sprijinul a jumatate din echipa adversa. Inseamna o pervertire a mecanismului democratic", a declarat Valeriu Stoica.In opinia sa, din aceasta cauza, in loc sa se vorbeasca despre o demisie a Guvernului, se vorbeste doar de demiterea ministrului justitiei. "Cat timp nu se clarifica aceasta chestiune, nu va functiona normal sistemul politic din Romania. In locul patrulaterului rosu, s-a format unul negru, iar, din pacate, PNL, in loc sa dea curs situatiei politice create, prefera sa aiba aranjamente oculte cu PSD, PRM si PC", a aratat Stoica. Pe de alta parte, el a criticat asa-zisele monopoluri politico-economice ca actioneaza pentru a impiedica selectia in politica in functie de competente si onestitate. "In realitate, coalitia anti-Basescu este una oligarhica. Basescu este tinta. Coalitia oligarhica este impotriva Romaniei si libertatii economice si politice din Romania. Cei care sustin ca e nevoie de libertate economica, politica, nu se confunda cu Traian Basescu. Basescu este un reprezentant de moment aflat in pozitia de sef al statului. Dar cetatenii Romaniei care doresc libertate economica si politica au nevoie de o reprezentare politica reala iar PLD doreste sa-i reprezinte pe acesti cetateni", a mai spus Valeriu Stoica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.