PNTCD a actionat in judecata guvernul din cauza alegerilor pentru Parlamentul European.
In conditiile in care PNTCD este partid neparlamentar, taranistii sunt suparati din cauza pozitionarii preferentiale pe listele de vot - intai partidele parlamentare, apoi partidele neparlamentare - la care se adauga limitarea la un reprezentant in birourile electorale din partea partidelor parlamentare, precum si limitarea timpilor de acces la media, in perioada campaniei electorale, pentru partidele neparlamentare.

Motiv pentru care, asa cum a explicat ieri presedintele PNTCD, Marian Milut, Ordonanta 1/2007 de modificare a Legii privind organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, emisa de executiv, este "discriminatorie si neconstitutionala". Mai mult, Marian Milut l-a criticat totodata pe ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, pe care l-a catalogat drept "militian" pentru initiativa sa de a face aceasta "ordonanta barbara".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.