Presedintele executiv al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, si liderul tineretului social-democrat, Nicolae Banicioiu, s-au certat ieri, la finalul sedintei Comitetului executiv national, pe holurile sediului central al partidului.

Intrebat de ziaristi, Nicolae Banicioiu a sustinut ca a fost vorba despre "o discutie mai putin amicala, in care fiecare si-a expus parerile". "I-am spus ca alegerile de la PSD Bucuresti ar trebui amanate si ca ar trebui sa existe un contracandidat, nu un dusman pentru Vanghelie, ci un contracandidat. Daca seniorii nu vor desemna pe cineva, vom desemna noi un tanar", a spus Banicioiu. Intrebat de jurnalisti ce i-a spus Vanghelie, Banicioiu a sustinut ca nu poate reproduce ceea ce Vanghelie i-a spus, pentru ca "limbajul acestuia este de nereprodus". El a anuntat ca va propune in BPN amanarea alegerilor la PSD Bucuresti. "Nu cred ca Marian Vanghelie reprezinta imaginea unui partid care se modernizeaza, partid care a inceput reforma in 2005. Asa consideram noi, tinerii din acest partid", a motivat Banicioiu. Marian Vanghelie i-a anuntat pe ziaristi ca sunt invitati in 28 februarie, la conferinta pentru alegeri la PSD Bucuresti. "De dragul statutului", a spus Vanghelie, "li se da voie sa candideze si celor care nu sunt din Bucuresti sa candideze, numai de dragul de a candida". Initial, Marian Vanghelie s-a prefacut ca nu stie cine este Nicolae Banicioiu. "Cine? Cine este Nicolae Banicioiu? Nu stiu", a spus el. "Nu stiu de ce nu ma vrea", a continuat el imediat. "Poate ca nu fac parte din aceeasi grupare pe unde se plimba dansul? Eu fac parte din oamenii de partid, care m-au votat", a spus Vanghelie.

Presedintele executiv al PSD Bucuresti a marturisit, in cele din urma, ca i-a spus lui Nicolae Banicioiu, care l-a criticat miercuri intr-o conferinta de presa, sa nu fie obraznic. "I-am spus sa nu ne obraznicim. Daca ai pe cineva pe care tu vrei sa-l sustii, fa o conferinta si sustine-l, si spune ca este candidatul pentru functia X. Nu ma deranjeaza, pe mine ma deranjeaza cand cineva vorbeste obraznic. Asta a fost punctul meu de vedere, dar eu nu am vorbit in sedinta". La insistentele ziaristilor, care l-au intrebat de ce nu se poate reproduce limbajul sau, dupa cum a marturisit Banicioiu, Marian Vanghelie a raspuns: "Pentru ca nu fac parte din gruparea lui, dumneavoastra intelegeti. Nu este vorba de tineri. Atentie, eu am o relatie foarte buna cu tinerii de capitala, cu cei sase presedinti de sectoare, dar, v-am spus, nu fac parte din gruparea dlui Banicioiu. Nu ma provocati (n.r.care grupare), nu de una in partid, cred ca ati inteles. Am inteles ca dumneavoastra, presa, ati avut anumite subiecte pe care le-ati dat in anumite ziar, cu... diversi banicioi", a afirmat Marian Vanghelie. Cei doi si-au adus, pe holurile PSD, mai multe reprosuri privind viitorul lider de la PSD Bucuresti. La un moment dat, Marian Vanghelie l-a calificat pe presedintele TSD ca fiind membru al unei minoritati sexuale, sustin surse din partid.

Contracandidatul lui Vanghelie

Primarul sectorului cinci, Marian Vanghelie, ar putea avea un contracandidat in cursa pentru presedintia PSD Bucuresti, in persoana lui Neculae Pandele, membru al organizatiei sectorului unu, a anuntat presedintele organizatiei, Daniel Tudorache. Tudorache, seful filialei PSD sector unu, unde este membru si Pandele a anuntat ca acesta si-a anuntat intentia de a candida in urma cu cateva zile, insa din cunostinta sa, acesta nu si-a depus inca oficial candidatura. Tudorache a sustinut ca el nu-l va vota pe Pandele "pentru ca-l cunoaste" si pentru ca "nu e reprezentativ pentru organizatia de Bucuresti". Tododata, Tudorache a aratat ca este putin probabil ca Vanghelie sa fie singurul candidat. Marian Vanghelie a declarat si el, inaintea sedintei comitetului executiv national al PSD, ca-si va depune cu siguranta candidatura pentru ca "este un act constitutional" si pentru ca la PSD Bucuresti va fi o batalie deschisa. Presedintele executiv al filialei a mai spus ca nu stie cati isi vor mai depune candidatura pentru ca nu l-a interesat, dar ca ii asteapta la batalie pe doritori si in speciali pe acei tineri "sprinteni" care au cerut mai multi candidati. Pana pe 27 februarie oricine isi poate depune candidatura, a mai spus Vanghelie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.