Desi inca sustin ca merg pana in panzele albe cu suspendarea, social-democratii au luat in calcul posibilitatea de a renunta la infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta.

In urma sedintei Comitetului Executiv al PSD de ieri, Mircea Geoana a lasat sa se inteleaga ca o astfel de comisie nu ar mai fi utila, in conditiile in care recentele decizii ale Curtii Constitutionale nu au fost deloc favorabile demersului social-democrat. "La inceputul saptamanii viitoare, ne vom consulta si cu cei de la PRM pe aceasta tema si vom lua o decizie impreuna", a spus liderul PSD. Totodata, Mircea Geoana a tinut sa precizeze ca, impreuna cu liderii social-democrati din teritoriu,s-a hotarat accelerarea procedurii de suspendare a sefului statului. De altfel, desi a declarat ca respecta deciziile Curtii Constitutionale, Geoana nu s-a ferit sa-si manifeste nemultumirea cu privire la prevederile actuale ale legii Referendumului, declarand ca, "in conditiile in care referendumul pentru demiterea presedintelui este practic imposibil pentru ca nu pot iesi noua milioane de romani la vot, institutia suspendarii devine ultima reduta in calea celor care si-au facut un obicei sa incalce pe banda Constitutia", a concluzionat liderul social democrat.

Motiuni pe banda rulanta si greva parlamentara
Dupa decizia Curtii Constitutionale referitoare la motiunea simpla anti-Macovei, social-democratii iau in calcul depunerea unor altor motiuni. Anuntul a fost facut de Mircea Geoana, care sustine ca premierul Tariceanu si Monica Macovei ar trebui sa gaseasca impreuna o rezolvare politica a situatiei, chiar daca verdictul Curtii este favorabil ministrului Justitiei. "Primul-ministru a actionat de o maniera perfida, aruncand in bratele Curtii Constitutionale o problema politica. Motiunea simpla nu este mai putin importanta, valoroasa si clara astazi decat a fost dinainte de decizia Curtii. De aceea, am sa propun ca, la nivelul opozitiei, sa introducem una sau mai multe motiuni impotriva ministrilor incompetenti", a declarat Mircea Geoana, in deschiderea sedintei Comitetului executiv national al PSD. Primul pas in acest sens a fost facut, intrucat PSD a anuntat deja ca va depune o motiune simpla la adresa ministrului Educatiei, Mihail Hardau, prin care va cere demisia acestuia. Potrivit liderului PSD, textul motiunii este aproape finalizat si va fi depus la Senat, cel mai probabil in cursul saptamanii viitoare. Totodata, Geoana le-a mai spus liderilor din teritoriu ca PSD ar putea sa intre in greva parlamentara, adica sa nu mai voteze nicio lege si nici sa nu participe la dezbaterile din plen, o solutie avansata, de altfel, si de senatorul Antonie Iorgovan.

Despre o greva parlamentara vorbesc celelalte partide din opozitei, PRM si PC. In cazul Senatului, neparticiparea la dezbateri a opozitiei, care este majoritara in aceasta camera a parlamentului, ar insemna ca nu pot fi dezbatute si adoptate legi organice. Totodata, liderul social-democrat a aratat ca unul dintre subiectele dezbatute ieri a fost "maniera intolerabila in care presedintele si premierul continua scandalul declansat tot de ei". "Daca acele biletele ar avea o dimensiune politica, declaratiile de la TVR ale presedintelui si premierului ne duc in primul rand in zona penala. Acesti doi oameni discrediteaza institutia prezidentiala si guvernamentala", a sustinut Geoana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.