Presedintele Uniunii Sociale Popular Crestine, Ioan Talpes considera ca restructurarea Guvernului ar trebui sa fie o prioritate a scenei politice. “
Acum este cel mai potrivit moment pentru restructurarea Guvernului. In conditiile in care Romania a devenit de curand stat membru al Uniunii Europene, o noua formula a Executivului ar fi calea spre o intrare in normalitate a vietii politice. Evident, restructurarea va implica o scadere a numarului de posturi din cadrul ministerelor, dar asta nu e nicio tragedie", a declarat Ioan Talpes. In ceea ce priveste scandalul politic generat de aparitia "biletelelor", liderul UPSC este de parere ca nu a existat decat un singur biletel, cel facut public de Elena Udrea, argumentand ca cele doua insemnari ale sefului statului sunt doar niste rezolutii pe care Traian Basescu era obligat, conform legii, sa le ia in considerare. "Presedintele poate raspunde in fata justitiei daca nu inainteaza memorii. Suntem singura tara care judeca un sef de stat daca acesta cere solutionarea pe cale legala a unei anumite chestiuni", a explicat senatorul independent. In alta ordine de idei, Talpes a anuntat ca UPSC a inceput campania de strangere a celor 200.000 de semnaturi necesare pentru participarea la alegerile din cadrul Parlamentului European.

Totodata, Ioan Talpes a tinut sa precizeze ca formatiunea pe care o conduce se bucura de o "surprinzatoare aderenta" in teritoriu. In cursul saptamanii trecute, liderii partidului au inaugurat sediile din Slatina si Craiova, unde, potrivit lui Talpes, au participat nu mai putin de 38 de organizatii locale. "Se pare ca toata aceasta criza care a lovit sistemul politic romanesc este suficient de justificanta pentru foarte multi oameni care isi dau seama de faptul ca este nevoie sa se faca un altfel de politica", a aratat Taples.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.