Deputatul social-democrat Adrian Nastase a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca premierul ar fi putut recurge la o formula tehnica pentru numirea ministrului de Externe, dar a ales o formula politica, preferand o persoana care, la un moment dat, nu facea parte dintre oamenii cei mai loiali - Adrian Cioroianu.
‘’Cred ca a procedat bine si ca obtine in acest fel mai multa credibilitate. Putea sa aleaga o formula tehnica, de exemplu unul dintre ambasadori, dar, gandind probabil la meciurile care vor urma in perioada urmatoare, si, probabil, si pentru a avea o sustinere mai mare in interiorul partidului, a ales astfel", a afirmat Nastase. In opinia fostului ministru de externe, "problemele pentru Adrian Cioroianu vor incepe in perioada urmatoare’, pentru ca el va avea un rol foarte delicat. ‘M-am intors dintr-o vizita in SUA, si acolo exista niste semne de intrebare, cei de acolo au vazut ca nu avem ambasador, iar ministrul afacerilor externe este demisionar", a adaugat el in context. Deputatul PSD considera ca lipsa de experienta profesionala nu constituie un impediment pentru Adrian Cioroianu, care este ‘o persoana de o formatie foarte solida ca istoric". "Daca ar fi fost vorba despre postul de la agricultura, poate ca ar fi fost mai putin potrivit, dar Adrian Cioroianu este un om care are deja experienta activitatii de la Bruxelles. Eu am ajuns ministru de externe, in 1990, venind dintr-un institut de cercetari, deci cred, ca, din acest punct de vedere (n.r. - al experientei), Adrian Cioroianu nu are niciun fel de handicap", a mentionat Adrian Nastase. La randul sau, presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca nominalizarea de catre PNL a senatorului Adrian Cioroianu pentru functia de ministru de Externe este o alegere potrivita.
"Il stiu bine pe domnul Adrian Cioroianu, este un om care provine din sfera academica, are o pregatire intelectuala de exceptie", a spus Emil Boc.

De asemenea, liderul PD a adaugat ca, desi Cioroianu nu are experienta in diplomatie, poseda in schimb experienta de europarlamentar si reale abilitati de a se descurca in politica externa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.