Dar ditamai realizarile din 2004 pana in prezent, ca de exemplu "intre finalizarea aderarii si strategiile postaderare (i-haaa! Care strategii?)", "finantarea consistenta a invatamantului", "cel mai mare buget acordat Sanatatii", "cresterea economica in cifre", "majorarea pensiilor", "sustinere financiara pentru procesul de descentralizare", "fonduri pentru modernizarea agriculturii", "alocatii sporite pentru investitii", Incap pe o foaie A4 tiparita fata/verso? Incap...

Destinatari - locatarii Bucurestiului, pensionari, tineri, intelectuali, muncitori, atei, crestini sau de alte religii, fara niciun fel de discriminare.

Sageata liberala s-a-nfipt in Bucuresti, dupa ce trandafirul pedist a-nflorit in Constanta. Saptamana trecuta, democratii au bocanit in cutiile postale ale constantenilor, cu fluturasi, care chemau locatarii la lupta de sustinere a presedintelui Basescu.

Ei bine, acum imaginati-va o dimineata mohorata si rece din cartierul Ghencea, bloc M3, zece etaje, oameni de treaba, care cu intretinerea la zi, care cu probleme, pensionari, tineri, femei, barbati, copii, intelectuali si muncitori. in dimineata cu pricina, la plecarea de acasa, in holul de la intrarea in scara, tahicardie maxima! Cutia postala plina... Facturi sa fie? Vreo instiintare de la administratia financiara? L-am inundat pe vecinuŽ?

Dar nu. Nimic din toate astea. Odata eliberate din cutiuta meschina, dintre hartiile inghesuite, iti tasneste direct in inima sageata liberala. Cate o foaie A4 tiparita fata/verso, una pentru fiecare persoana trecuta la intretinere (ala de la opt a primit sase ca i-a nascut iar nevasta-sa), iti explica, asa, domol, pe intelesul oricui de ce e guvernul Tariceanu cel mai prima-ntai. De exemplu, pentru ca "agentiile de rating au imbunatatit substantial calificativele acordate Romaniei" sau pentru ca "alocatia pentru investitii in 2007 este de 6,6% din PIB in conditiile in care media cheltuielilor de capital in perioada 2000-2004 nu a depasit 3% din PIB". Daca nu e clar, atunci liberalii o spun de-a dreptul: "ponderea cotelor defalcate din impozitul pe venit estimate in 2007 reprezinta 2,8% din PIB". in total, sunt 35 de puncte care contin peste 60 de cifre reprezentand procente si sume de bani. Mie mi-a luat pe ceas, 17 minute s-o citesc pentru ca sa mi se infiga in creier ideea: "ma, guvernul Tariceanu ori ii ceva, ori mere undeva". Alo, PR-ul?