Presedintele PNL, premierul Tariceanu a promis ieri, dupa sedinta conducerii partidului, ca PNL va face demersuri pentru accelerarea dezbaterilor privind adoptarea sistemului de vot uninominal, dupa ce presedintele Traian Basescu a cerut referendum tocmai cu acest scop.

Asta in conditiile in care liberalii se mandresc cu unul dintre cele doua proiecte in acest sens aflate in dezbaterea parlamentara. "intamplarea" face ca a doua initiativa sa fie a PSD, acelasi partid de care liberalii se delimiteaza cu orice ocazie. si totusi, PSD si PNL se potrivesc pe aceeasi lungime de unda: PSD vrea si el sa grabeasca dezbaterile din Parlament!

PNL a dezaprobat demersul presedintelui Traian Basescu, care a propus un referendum pentru adoptarea votului uninominal. "Vad ca presedintele are propria ambitie de a organiza un referendum pe votul uninominal pentru care exista deja un consens politic", a sustinut premierul Calin Popescu Tariceanu.

Oul sau gaina?

Si tot la nivelul agendei politice, PNL a dezaprobat actiunile PSD privind suspendarea presedintelui Traian Basescu. Liberalii si pesedistii s-au potrivit insa cand a venit vorba despre intentia de a schimba votul, din cel pe liste, in sistem uninominal. in acest caz, PSD si PNL merg mana in mana, dar pana la un punct. Pesedistii sustin ca au venit primii cu aceasta idee, PNL se lauda ca a si actionat in acest sens. in plus, Tariceanu a dat o replica blanda social-democratilor: "nici ei nu stiu sau poate nu i-a interesat".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.