Presedintele Partidului Democrat (PD), Emil Boc, i-a atras atentia primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu ca este premierul Aliantei D.A., nu numai al PNL.
Declaratia lui Emil Boc a venit in contextul creat de afirmatiile facute de premier intr-un interviu acordat cotidianului "Ziua" cu privire la restructurarea Guvernului, in care spunea ca o eventuala opozitie a PD la acest plan ar putea sa duca la un nou razboi in Alianta D.A.Liderul democrat a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca, din acest punct de vedere, Calin Popescu Tariceanu a facut o afirmatie "cel putin incorecta" si a precizat ca restructurarea Executivului trebuie facuta in interiorul Aliantei si trebuie sa fie asumata de PD, PNL si UDMR. "Cred ca punem caruta inaintea cailor. In primul rand, PD a fost acela care a cerut consecvent si perseverent restructurarea, si nu altii.

Orice restructurare trebuie sa aiba loc in Alianta, pentru ca si primul-ministru este, in primul rand, premierul Aliantei PNL-PD. Orice discutie cu privire la acest subiect trebuie sa aiba loc acolo" - a subliniat presedintele PD. Emil Boc a mai spus ca nu vede de ce s-ar incepe o discutie pe tema unui eventual schimb de portofolii intre PD si PNL, atata vreme cat ministrii democrati si-au facut datoria. In interviu, seful Executivului porneste de la premisa ca liberalii vor sa-si finalizeze mandatul alaturi de democrati daca acestia nu vor folosi trucul iesirii de la guvernare. In conditiile in care divergentele dintre cele doua partide sunt numeroase si ireconciliabile este imposibil de imaginat ca PD va accepta restructurarea pe care o va propune Tariceanu. Mai ales ca va fi una profunda, potrivit declaratiilor sale. Asa incat este de asteptat ca democratii, instrumentati de Cotroceni sa provoace cu bunastiinta artileria grea a lui Tariceanu, pentru a fi scosi din ecuatia guvernarii, sustine "Ziua".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.