Presedintele Traian Basescu declara ca ideea existentei unei crize politice in Romania este o mare minciuna, intrucat institutiile statului functioneaza.

"Suntem in fata unui teribil zgomot asigurat pe toate canalele media, de oameni, unii perfect constienti de ce fac", a apreciat Basescu, intr-un interviu acordat RRA. In opinia sa, situatia actuala din tara noastra este un razboi mediatic, provocat de moguli mediatici si oameni politici.
"Politicienii isi fac treaba, cu o exceptie: cand se ajunge la interesele economice". Iar Patriciu, Vantu si Voiculescu utilizeaza media in aceasta batalie pentru a obtine favoruri economice.

In privinta relatiilor cu Legislativul, seful statului a spus ca este "relativ alterata", insa situatia a fost generata exclusiv de parlamentari, din tot spectrul politic, care zilnic lanseaza atacuri la adresa presedintelui.
"Nu m-am simtit foarte bine pe 18 decembrie sa vad tratamentul pe care Parlamentul l-a pregatit sefului statului. Probabil ca va imaginati ca nu ma simt bine cand parlamentari din tot spectrul au zilnic atacuri zilnice la persoana presedintelui, mai ales cand ei sunt si sefi de partide", a spus Basescu.

El a mentionat ca "atmosfera relatiei" dintre seful statului si palamentari depinde de acestia din urma. "Cand vor inceta sa mai arate lipsa de respect pentru institutia prezidentiala - deocamdata presedintele Basescu reprezinta institutia - poate vom putea colabora chiar mai eficient", a spus Basescu. El a adaugat ca prin Constitutie, presedintele tarii este obligat sa aiba legatura cu institutiile centrale ale statului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.