UDMR nu este de acord cu dezbaterea in procedura de urgenta in Parlament a unui proiect de lege pentru votul uninominal.
‘’Noi nu am discutat in grupuri aceasta tema, insa pot sa va spun ca, in proportie de suta la suta, nu vom fi de acord cu procedura de urgenta’’, a declarat, ieri, citat de Rompres deputatul UDMR Kelemen Hunor. Parlamentarul a afirmat ca aceasta pozitie va fi exprimata de UDMR in sedinta Birourilor permanente reunite ale celor doua camere. Kelemen Hunor a spus ca si in cazul in care PNL si PSD urmaresc, prin acest demers, oprirea referendumului propus de Traian Basescu pe tema votului uninominal, UDMR nu este de acord cu procedura de urgenta. In repetate randuri, liderii UDMR si-au exprimat dezacordul fata de introducerea sistemului de vot uninominal, subliniind ca acesta este anacronic.

Partidul Romania Mare este de acord cu o dezbatere publica pe tema votului uninominal, insa va sustine mentinerea sistemului de vot pe liste, a declarat ieri, pentru Rompres, vicepresedintele executiv al PRM, deputatul Lucian Bolcas. "Consideram ca actuala situatie socio-politica nu este pregatita pentru introducerea votului uninominal, care are avantajele lui. Insa nu va duce la asanarea clasei politice, ci la inghetarea tabloului clasei politice la figuri cunoscute pana acum si va impiedica accesul tinerilor in politica", a spus Bolcas. Potrivit lui Bolcas, PRM nu are nimic impotriva convocarii comisiei comune a Senatului si Camerei Deputatilor pentru discutarea proiectelor legislative privind introducerea votului uninominal, dar va sustine in cadrul dezbaterilor mentinerea actualului sistem electoral.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.