Ludovic Orban a declarat, sambata, la Piatra Neamt, ca Partidul National Liberal al carui vicepresedinte este, “nu doreste sa-si schimbe partenerii, indiferent de pozitia PSD de a sprijini un guvern minoritar PNL”, transmite corespondentul Rompres.
"Ma bucura afirmarea unui asemenea gest, dar PNL va face singur un Guvern doar cand alesii electoratului liberal vor decide un asemenea demers si nu cand doreste PSD", a mai afirmat vicepresedintele PNL. Precizand ca, in prezent, desi intre cele doua partide ce compun Alianta D.A. (PNL si PD) exista "relatii tensionate", Ludovic Orban a amintit de "responsabilitatea comuna" a acestora in fata electoratului de a "transpune impreuna programul acestei formatiuni politice ajunse la guvernare". "Acest fapt are pentru PNL prioritate in fata oricaror angajamente politice de conjunctura", a adaugat vicepresedintele PNL, indemnand la "eliminarea influentelor nepotrivite sau neconstitutionale", venite "din oricare colt al politicii romanesti". Liderii liberali exclud, insa, varianta unui guvern din care PD sa nu faca parte.

Orban a afirmat ca nu este normal ca presedintele Romaniei sa aiba imunitate in fata legii. Acesta sustine ca presedintele trebuie sa raspunda, in fata legii, nu doar pentru declaratiile politice pe care le face, dar trebuie sa dea seama pentru orice incalcare a legii, si sa fie cercetat pentru orice suspiciune de incalcare a legii. ‘’In dosarul Flota, 80 de persoane sunt cercetate iar Traian Basescu a fost scos de sub cercetare pentru ca are imunitate’’, a declarat Ludovic Orban. Vicepresedintele PNL a mai amintit ca Traian Basescu beneficiaza de imunitate intr-un alt dosar, in care Parchetul nu a luat nici macar in considerare plangerea penala. Ludovic Orban a spus ca ‘’Traian Basescu, in mandatul de primar al Bucurestiului, a achizitionat o casa cu un pret mai mic de zece ori decat valoarea reala’’, fapt considerat de vicepresedintele PNL ‘’o ilegalitate’’.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.