Democratii i-au dat doar pe jumatate dreptate lui Basescu in chestiunea uneia dintre „legile facute pentru infractori“. In Senat, acestia au votat cot la cot cu opozitia.

Senatorii PD i-au dat peste nas sefului statului si au acceptat doar pe jumatate obiectiile acestuia privitoare la modificarile Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie si a celor conexe acesteia.

Initiata de trei parlamentari PSD - Valer Dorneanu, Tudor Mohora si Florin Iordache -, legea a trecut de Parlament in noiembrie anul trecut si a ajuns pe masa presedintelui, care a trimis-o inapoi la reexaminare.

Motivele au fost facute publice de Basescu in discursul din Parlament, cind a indicat acest proiect printre legile facute pentru infractori - "dezincriminarea utilizarii pentru alta destinatie a creditelor angajate si dezincriminarea nerespectarii normelor bancare". Astfel, considera presedintele, ar fi fost anulate "cercetarile penale privind 80 de persoane trimise in judecata si ar fi anulat pentru totdeauna responsabilitatea celor peste 300 de firme si persoane fizice care au luat credite de la Bancorex si de la Banca Agricola si nu le-au mai returnat".

Dreptate doar pe jumatate

Cu doar o zi inainte de discursul lui Basescu, Senatul a acceptat doar una dintre observatiile acestuia: a reincriminat deturnarea destinatiei creditelor obtinute, dar a ignorat cererea sa de a pedepsi nerespectarea normelor bancare. Totul a trecut cu largul vot al parlamentarilor puterii - deci si al celor 12 senatori PD - care au votat in unanimitate in favoarea legii, alaturi de toate celelalte partide.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.