Spre sfirsitul acestei luni, reprezentantii celor trei partide din Coalitie se vor intilni pentru a discuta o noua structura a Guvernului. Pina la ora actuala nu exista nici o formula certa, ci doar propuneri teoretice avansate de fiecare partid. O modalitate interesanta de restructurare este devoalata de democrati, si anume aceea prin delegari de competenta, care ar urma sa nu faca necesara obtinerea unui vot de incredere in Parlament. "Anul 2007 este un an foarte important, pentru ca trebuie sa nu compromita realizarile din 2006 si trebuie sa pregateasca anul 2008, care va fi unul decisiv.

De aceea, nu cred ca premierul va veni in Parlament pentru a obtine girul unei variante de restructurare", ne-a declarat presedintele executiv al PD, Adriean Videanu. El spune ca este posibil sa se aleaga varianta delegarii de competente. "Aceasta inseamna ca vor exista vicepremieri si ministri delegati doar pe hirtie, fizic aceste posturi nu vor fi ocupate, iar atributiile vor fi preluate de secretari de stat, acolo unde este cazul. PD agreeaza o astfel de varianta", ne-a mentionat Videanu.

Disputa PNL - PD pe tema ruperii MAI

Cel putin pina ieri, variantele de restructurare vehiculate de PNL si de PD presupuneau insa aprobarea Parlamentului. Liberalii doreau ca partea administrativa din MAI sa treaca la Ministerul Dezvoltarii Regionale, minister ce are la baza structurile actualului MIE.