Potrivit criteriilor folosite de cei doi lideri PNL, precizarea potrivit careia "presedintele Traian Basescu este o componenta a sistemului ticalosit" bate deciziile alesilor locali liberali. De altfel, in atacurile sale de weekend impotriva PD si a lui Traian Basescu, PNL a fost pe aceeasi lungime de unda cu PSD.

"Bagat pana in gat in afaceri de coruptie"

Cei doi vicepresedinti PNL au sustinut ca vor cere de la Cotroceni copii dupa adresele cu rezolutii ale sefului statului, trimise catre ministere si autoritati. Asta ca sa descopere dovezi ale corespondentei directe a presedintelui "cu ministerele si agentiile, incalcand autoritatea premierului si dand indicatii fara sa aiba nici o competenta in acest sens". Traian Basescu "nu este nicidecum un arhanghel care lupta impotriva coruptiei, ci este bagat pana in gat in toate afacerile de coruptie", a declarat Orban, reactionand la aparitia unei rezolutii trimise de la Cotroceni catre fostul ministru al transporturilor, Gheorghe Dobre, in cazul firmei Art Constructii 92.

Cat despre suspendarea presedintelui pregatita de PSD si referendumul privind votul uninominal propus de Basescu, liberalii le-au trecut pe toate la capitolul "demersuri demagogice", pe post de campanie electorala.