Deschiderea celebrului Salon Auto de la Geneva l-a gasit pe premierul Calin Popescu-Tariceanu intr-o companie pe cit de selecta, pe atit de controversata. Intr-un secret total, Tariceanu si-a luat liber miercuri de la guvern pentru a ajunge la Geneva. La eveniment l-au mai insotit doi prosperi oameni de afaceri, interesati in aceeasi masura ca si premierul de industria automobilistica: Ion Tiriac si Dinu Patriciu. Cei trei au ajuns la Geneva cu un avion particular.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a ajuns sa fie cunoscut publicului mai mult ca fan al evenimentelor mondene. La munte cu ministrii cabinetului, la hotelul lui George Copos din Poiana Brasov cu echipa FMI, dar si la teatru cu sotia si cu prietenul sau Dinu Patriciu, premierul a ajuns sa fie nelipsit de la stirile mondene ale televiziunilor.

Cum evenimentul acestei saptamini era deschiderea Salonului Auto de la Geneva, Tariceanu s-a urcat in avion pentru a ajunge in Elvetia. Plecarea de miercuri a fost total confidentiala pentru membrii guvernului, insa a fost descoperita de ziaristii romani acreditati la salonul auto.

Intrebarea care se pune este: cu ce bani a plecat Tariceanu la Geneva? Raspunsul oferit de purtatorul de cuvint al executivului, Oana Marinescu: "A fost o vizita privata, in care nu s-au angajat banii guvernului. Alte amanunte legate de cost nu va pot oferi intrucit, asa cum v-am spus, premierul si-a acoperit personal costurile deplasarii". Dincolo de problema financiara si a faptului ca era intr-o vizita privata, Tariceanu s-a aflat alaturi de doua personaje controversate. Ion Tiriac si Dinu Patriciu au fost vazuti in compania premierului, lucru care ridica semne de intrebare asupra relatiilor acestora cu reprezentantul guvernului. In campania electorala, acelasi Calin Popescu-Tariceanu tinea cu orice pret ca numele sau sa nu fie legat de gruparea Patriciu din PNL. Tot pentru a elimina suspiciunile, premierul si-a vindut pachetul de actiuni, in valoare de 6,25 miliarde de lei, detinute pina in decembrie la firma lui Patriciu, Rompetrol. Daca in compania omului de afaceri liberal Tariceanu a mai fost vazut in ultimele zile, in privinta lui Ion Tiriac este o noutate absoluta.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.