Consilierul personal al primului-ministru, Marius Oprea, il acuza pe seful statului ca a „protejat” fosti securisti din serviciile secrete.
Declaratia a fost facuta ieri, in contextul in care PNL a anuntat ca a depus, la Camera Deputatilor, pachetul de legi privind securitatea nationala. Marius Oprea a prezentat cele mai importante prevederi ale proiectului liberalilor si a criticat legile privind siguranta nationala elaborate de Cotroceni. "Cred ca o buna parte a ofiterilor de securitate pastrati in SRI si-au pus amprenta activ asupra acestui pachet de la Cotroceni. Am gasit in Monitorul Oficial dovezi ca Basescu i-a protejat pe fosti securisti din servicii", a completat consilierul premierului Tariceanu. Solicitandu-i-se sa dea mai multe informatii cu privire la aceasta afirmatie, Marius Oprea a facut trimitere la Monitorul Oficial din 21 noiembrie 2005. "Este un decret cu numarul 1125 al presedintelui Romaniei prin care au fost decorati, la propunerea directorului SRI, un numar de ofiteri pentru activitatea lor de 20, sau peste 25 de ani in domeniu. Asta inseamna ca au fost decorati si ofiteri care au lucrat in fosta Securitate, cel putin cinci ani", a explicat Marius Oprea.

Potrivit initiatorilor, proiectul PNL sporeste atributiile Parlamentului, care va exercita "un control riguros asupra serviciilor si a autoritatilor informative". In plus, interzice ofiterilor de informatii sa aiba afaceri, STS si SPP vor deveni directii in cadrul MApN, iar "institutia ofiterului acoperit nu mai are acces in partidele politice, in Parlament, in Guvern, in media si in sindicate".
Pachetul de legi este unul dintre subiectele de disputa intre PNL si presedintele Traian Basescu, liberalii acuzandu-l pe seful statului ca vrea sa dea puteri prea mari serviciilor de informatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.