"Vom discuta acest aspect la nivelul coalitiei si Aliantei pentru ca este vorba despre o incalcare grava a Regulamentului Senatului. Presedintele Senatului avea obligatia sa nu puna pe ordinea de zi spre dezbatere acele motiuni care prin continutul lor au conotatii specifice uneia de cenzura. Trebuia sa inlature acea prevedere din continutul motiunii. Era obligatia exclusiva a presedintelui Senatului. Prin aceasta, Nicolae Vacaroiu a incalcat grav prevederile Regulamentului si Constitutiei si poate face obiectul revocarii din functie", a explicat liderul democrat. Potrivit acestuia, revocarea din functie a presedintelui Senatului va fi analizata in Alianta D.A. la inceputul saptamanii viitoare.

La randul sau, liderul grupului Aliantei de la Senat, Puiu Hasotti, a cerut ieri Curtii Constitutionale sa se pronunte in legatura cu articolul 157 alineatul 2 din Regulamentul Senatului si sa precizeze daca membrii Cabinetului trebuie sau nu demisi in urma adoptarii unei motiuni simple.

Obligativitatea deciziilor Senatului adoptate in cadrul motiunilor simple incalca principiul separatiei puterilor in stat. Parlamentul nu are calitatea sa decida asupra unor chestiuni care tin exclusiv de organizarea si functionarea Guvernului, sustine Puiu Hasotti.