Liderul democrat, Emil Boc, a declarat ca legea berii nu a fost sustinuta de parlamentarii PD, desi majoritatea acestora au votat pentru adoptarea legii.
"Grupul parlamentar din PD a votat impotriva deciziei Biroului Permanent.

S-a votat de conjuctura, au votat la gramada, fara sa-si dea sema. PD nu a sustinut niciodata aceasta lege", a spus Boc. Liderul clujean a tinut insa sa precizeze ca Biroul de conducere al partidului va sanctiona parlamentarii neascultatori.

Primul care va primi o astfel de sanctiune va fi deputatul democrat Alexandru Mocanu, considerat de Boc drept principalul responsabil al propunerii legislative. "Mocanu este autorul initiativei acestei legi, lege care e contrara programului de guvernare al PD. Eu si Adriean Videanu am respins propunerea lui Mocanu acum sase luni de zile, dar el a reinscris-o pe agenda parlamentara, fapt pentru care am decis sanctionarea lui", a afirmat Boc.

Saptamana trecuta, la sedinta de bilant a DNA, Traian Basescu declarase ca va retrimite Parlamentului o lege care acorda anumite scutiri fabricilor autohtone de bere si care se afla in prezent la Cotroceni spre promulgare, precizand ca exista oameni politici care nu fac altceva decat "legi pentru infractori".

Legea a fost trimisa spre promulgare la 30 noiembrie 2006 si prevede scutirea de la plata obligatiilor fiscale restante la 31 decembrie 2003, dar si a dobanzilor aferente, reprezentand accize, impozit pe profit si TVA, datorate de IMM-urile din industria berii care au o capacitate de productie mai mica de 200.000 hl/an si care sunt, conform standardelor definte de legislatie, in dificultate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.