Vicepresedintele PSD Victor Ponta a declarat luni ca premierul Tariceanu incearca sa fie "mai smecher decat smecherii din Obor" cand cere partidelor amanarea discutiilor despre suspendarea presedintelui si ca urmareste sa castige in orice situatie, de aceea ii atata pe toti impotriva lui Basescu.

"Cred ca premierul Tariceanu a fost total nesincer cand a facut acel demers. Incearca sa castige in orice situatie. Daca il suspendam pe Traian Basescu, premierul Tariceanu isi freaca mainile satisfacut pentru ca a scapat de Traian Basescu. Daca nu reusim noi, isi freaca mainile satisfacut pentru ca a luat o bataie PSD-ul", a afirmat Victor Ponta.

Ponta a remarcat ca premierul s-a schimbat si nu mai este acelasi pe care il stia, iar incercarea sa de a fi "mai smecher decat smecherii din Obor" si de a incerca sa-i incurajeze pe social-democrati impotriva presedintelui nu-l prind, acestea fiind "smecherii dambovitene", cu care Tariceanu nu este deprins. "Dansul era asa... un premier elegant, care lua bataie mereu de la Traian Basescu si mergea mai departe. Nu stiu cine l-a invatat de data asta sa fie mai smecher decat smecherii din Obor", a comentat liderul PSD.

In privinta consultarilor cu premierul Tariceanu pe tema amanarii referendumului de dragul alegerilor pentru Parlamentul European, Victor Ponta este convins ca altele sunt adevaratele interese ale lui Calin Popescu Tariceanu: "Vrea sa castige oricum, sa ne atate pe noi contra presedintelui Basescu".

Tariceanu sustine ca nu are timp de dispute politicianiste

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu sustine ca apelul pe care l-a lansat pentru amanarea discutiilor privind suspendarea presedintelui este un demers care corespunde prioritatilor europene, mult mai importante decat "disputele politicianiste".

El a spus ca, daca preocuparile privind o agenda politica europeana reprezinta un gest de imagine, asa cum a pretins pesedistul Victor Ponta, nu are ce comenta. Explicand demersul sau de a lansa acel apel catre partidele parlamentare si respingand acuzatiile lui Ponta, liderul PNL a mai spus ca, personal, crede in cotinuare ca alegerile pentru Parlamentul European si corecta informare a opiniei publice in legatura cu acest subiect sunt "net mai importate" decat "disputele politicianiste".

Vicepresedintele liberal Ludovic Orban a respins si el acuzatiile pesedistului Victor Ponta, potrivit carora premierul a fost nesincer atunci cand a cerut amanarea discutiilor privind suspendarea lui Basescu si a declarat ca PSD este cel care doreste sa castige imagine pe acest subiect.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.